17 Şubat 2012 Cuma

Zeytinli, Peynirli Pogaca




Bu tarifi 72.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİ DÜZENLEYEN GÜLO ANNE MUTFAKTA arkadasima gönderiyorum

Malzemeler:



  • 1 yumurta

  • 1 bardak siviyag

  • 1 bardak süt

  • 1 paket kabartma tozu

  • aldigi kadar un

  • yarim bardak kücük dogranmis zeytin

  • yarim bardak kücük dogranmis kuru domates

  • yarim demet maydanoz ince kiyilmis

  • yarim bardak beyaz peynir

  • üzeri: icin yumurta

Yapilisi:



  1. yumurta, süt ve sivi yagi bir kaba alip karistiriyoruz

  2. kabartma tozunu ve unu ilave edip yoguruyoruz (kulak memesi yumusakliginda)

  3. maydanoz, zeytin, kuru domates ve peyniri ilave edip karistiriyoruz

  4. kücük parcalar koparip firin tepsisine diziyoruz

  5. üzerine yumurta sürüp önceden isitigimiz firinda 200 derecede pisiriyoruz

SEVIMLE

3 yorum:

FATMA ÇELİK dedi ki...

zeytinli tariflere bayılıyorum elinize sağlık

Güloanne mutfakta dedi ki...

Canım,tarifinizi, yayınlandım Ellerinize ,sağlık..Katılımınızdan dolayı çok tşk ederim.O güzel tariflerinizle etkinliği desteklerinizi bekliyorum sevgiler

Pasta sarayim dedi ki...

Zeytinli pogacalarin harika görünüyor.Emegine saglik arkadasim.
Sevgiler

Related Posts with Thumbnails