16 Eylül 2010 Perşembe

Revani



Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardagi seker
  • 1 su bardagi siviyag
  • 1 su bardagi yogurt
  • 1 kabartma tozu
  • 400 gr irmik (2 su bardagi)
  • limon veya portakal kabugu rendesi
Serbeti icin:
  • 3,5 su bardaki su
  • 3 su bardagi seker

Yapilisi:
  1. yumurta ve sekeri cirpiyoruz (yaklasik 1 dakika kadar)
  2. diger malzemeleride sirayla ilave edip cirpiyoruz
  3. hamuru önceden yagladigimiz tepsiye döküyoruz
  4. önceden isitilmis firinda, 175 derecede üzeri kizarana kadar pisiriyoruz
  5. firindan cikartigimiz tatli iliyinca üzerine soguk sebeti döküyoruz
Afiyet olsun

Sevim

14 yorum:

  1. Çok da güzel kabarmış,mis mis,ellerine sağlık,afiyet,bal,şeker olsun :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel kabarmis bu revani böyle..Sevimcim ellerine saglik

    YanıtlaSil
  3. limon kokusunu aldim sanki ellerine saglik

    YanıtlaSil
  4. canımm ellerine sağlıkk çookk güzel görünüyor bende yaptım ramazanda :))
    kış geliyor bünyeler kaldırır artık şerbetli tatlıları:)

    YanıtlaSil
  5. 500 gr irmik kaç bardak oluyor?

    YanıtlaSil
  6. İşte evde yapılan tatlıların kraliçesi,bayılırım ama yiyemiyorum,şeker bize gelmiyor artık,ellerine kollarına sağlık,yiyenlerde doymasın,öpüyorum.....

    YanıtlaSil
  7. merhaba adsiz, ismini yazarsan cok memnun olurum...
    tarifde 400gr yerine 500gr yazmisim, hemen düzeltim...
    400gr 2 su bardagi ediyor

    YanıtlaSil
  8. Revaniyi çok severim ellerine sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Ellerine saglik canim hic bir zaman hayir diyemeyecegim bir lezlet .

    YanıtlaSil
  10. un konulmuyormu hic?

    YanıtlaSil
  11. Sevim hanim merhaba, tarifinizi denedim. Harika oldu. Biz iki kisi oldugumuzdan yarim olcu yaptim.Yinede harika oldu. Hayir neye uzuluyorum,uzun zamandir o kadar revani tarifi denedim, olmuyor,olmuyor.Birde yorum yazanlar o kadar abartiyorki guya guzel oldugunu yazarak,insan acaba bende mi sorun var diye dusunuyor,yaptigi masrafa ayrica uzulerek. Demekki icten verilen bir tarifle ne guzel oluyormus:) Cok tesekkurler.Irlanda'dan Ilknur

    YanıtlaSil
  12. un yazmiyor nekar ilave edilecek

    YanıtlaSil
  13. merhaba, un'suz oldugu dogrumu? lütfen cevaplayin

    YanıtlaSil
  14. merhaba gül,
    evet un konulmiyor bu tarife...
    sevgilerimle

    YanıtlaSil