28 Şubat 2010 Pazar

Cantuccini



Merhaba arkadaslar,
benim gibi kahveyi kurabiyesiz icmeyenler icin nefis bir kurabiye tarifi...
cantuccini toskanaya ait bir kurabiye, iki kere pisdigi icin haftalarca bozulmayan bir kurabiye...
kuru bir kurabiye oldugu icin kahveye batirip yeniliyor
herkese tavsiye ederim



Malzemeler:
  • 400 gr un
  • 2 tatli kasigi kabartma tozu
  • yarim tatli kasigi tuz
  • 150 gr seker
  • 3 yumurta
  • 2 yemek kasigi sivi yag
  • 300 gr badem

Yapilisi:

  1. un, seker, tuz ve kabartmatozunu bir kaba alip iyice karistiriyoruz
  2. yumurta ve sivi yagi ekleyip elimizle iyice yoguruyoruz
  3. hamuru unladigimiz tezgaha alip bademleri ekleyerek yoguruyoruz
  4. hamuru üc esit parcaya bölüp, yaklasik 25 cm uzunlugunda kütük sekli verip
  5. yagli kagit serilmis firin tepsisine yerlestiriyoruz
  6. önceden isitilmis firinda 180 derecede 20 dakika pisiriyoruz
  7. firindan cikarip 15 dakika sogumaya birakiyoruz
  8. 1 cm kalinliginda dilimler kesip tepsiye dik sekilde dizerek
  9. tekrar firinda 170 derecede 15 dakika pisiriyoruz

Afiyet olsun

sevim

20 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık harika olmuş
    her halinden belli çok öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. canim bende italyan is arkadasimdan almistim buna benzer bir tarif ama iyi sonuc alamadim senin tarifi not ediyorum hemen ellerine saglik sevgiler iyi pazarlar

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık arkadaşım.bende çaya büsküvi kurabiye batırmayı çok severim.

    YanıtlaSil
  4. ellerıne saglık canım guzel bır seye benzıyor.sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ELLERİNE SAĞLIK DENEMEK GEREK İLGİNÇ....

    YanıtlaSil
  6. Sevimcim tebrikler.Daha ben bunu denemeye cesaret edemedim...Eline saglik

    YanıtlaSil
  7. hep hazirini yerdim .senelerdir de denemeyi istedigim tarifler arasindaydi. ellerine saglik.ben de deneyecegim.

    YanıtlaSil
  8. Ellerine saglik Sevimim, Cok lezzetli görünüyor... Sevgilerimle, güzel bir pazar günü diliyorum....

    YanıtlaSil
  9. çok farklı görünüyor, kesinlikle denemek istiyorum.. bloğunuzu çok beğendim, takipteyim haberiniz olsun.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. ellerine sagliok nefis görünüyor denemek lazim afiyet olsun sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Canim arkadasim güzel dileklerin icin tesekürler:))
    Bu kurabiyeler benimde hep aklimda.Ellerine saglik.Harika görünüyor.
    sevgilerle.

    YanıtlaSil
  12. Bende çoktandır denemk istiyorum harika görünüyor ellerine sağlık canım...sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Ellerine saglik cok güzel görünüyor.duymadigim bir tarif,ismide enteresan.Afiyetler olsun canim,sevgiyle kal:)

    YanıtlaSil
  14. Bende kahve tiryakisi olarak kahvenin yanında mutlaka ufacıkta olsa ya bir kurabiye veya bir parçacık çukulata mutlaka yerim .. Senin bu tarifinde çok değişik ve mutlaka deneyeceğim.. ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  15. bu tam benlik bir lezzet olmuş,
    ellerine sağlık canımmmm
    acayip güzel görünüyor
    kocaman öpüyorummm

    YanıtlaSil
  16. Canim,
    bende, bende cok severim böyle kiyir kiyir lezzetleri, hep bende denemek isterim ama bir türlü cesaret edemem, seninki muhtesem olmus, bademlerle de harika bir görüntü yakalamissin, ellerine saglik canim benim.

    Sevgilerimle ve kocaman öptüm.

    YanıtlaSil
  17. Çok hoşve değişik olmuş ellerinize sağlık.Sevgi ve saygılar....

    YanıtlaSil
  18. bu tarifi elimdeki bir kaynaktan yapmıştım; ama adı selanik çöreğiydi. Bazı bloglarda da biscotti olarak benzer tarifler var. Sizin verdiğiniz isimle ilk kez duyuyorum. ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  19. normalde portakal, vanilya, bal da var benim gördüklerimde:) yine de deniycem tarifinizi süper gözüküyor:)

    YanıtlaSil
  20. Çok güzel ellerine sağlık.

    YanıtlaSil