![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhSOtblEpGNzT9EPRkYMHdQBU4EJy7yoepd-xmCc9TduA4227YlUhMRnvSpwnhTkEJm9MkTUgUYqcCMUj45OK_JLRo0DpFkOyauB4XofwXFx6prQGFgerkQwrVJvoTLpeyeIuI4nTXRt-c/s280/DSC00518se.jpg)
Merhaba arkadaslar,
benim gibi kahveyi kurabiyesiz icmeyenler icin nefis bir kurabiye tarifi...
cantuccini toskanaya ait bir kurabiye, iki kere pisdigi icin haftalarca bozulmayan bir kurabiye...
kuru bir kurabiye oldugu icin kahveye batirip yeniliyor
herkese tavsiye ederim
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1QmJkuvJplAWzFhj2RVWxmwFoWmKaUTxceJMHzJTqBOnvGkJZGq0xC7oRqmVeWyIBMmMhoyyszKEHNTzJe6VrIYVtAkLZz_xiG1yxFoWQX6pzRY0gEHBg7x3vtKyk_lL5hYmMKKqxk4M/s280/DSC00515se.jpg)
Malzemeler:
- 400 gr un
- 2 tatli kasigi kabartma tozu
- yarim tatli kasigi tuz
- 150 gr seker
- 3 yumurta
- 2 yemek kasigi sivi yag
- 300 gr badem
Yapilisi:
- un, seker, tuz ve kabartmatozunu bir kaba alip iyice karistiriyoruz
- yumurta ve sivi yagi ekleyip elimizle iyice yoguruyoruz
- hamuru unladigimiz tezgaha alip bademleri ekleyerek yoguruyoruz
- hamuru üc esit parcaya bölüp, yaklasik 25 cm uzunlugunda kütük sekli verip
- yagli kagit serilmis firin tepsisine yerlestiriyoruz
- önceden isitilmis firinda 180 derecede 20 dakika pisiriyoruz
- firindan cikarip 15 dakika sogumaya birakiyoruz
- 1 cm kalinliginda dilimler kesip tepsiye dik sekilde dizerek
- tekrar firinda 170 derecede 15 dakika pisiriyoruz
Afiyet olsun
Canım ellerine sağlık harika olmuş
YanıtlaSilher halinden belli çok öpüyorum...
canim bende italyan is arkadasimdan almistim buna benzer bir tarif ama iyi sonuc alamadim senin tarifi not ediyorum hemen ellerine saglik sevgiler iyi pazarlar
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım.bende çaya büsküvi kurabiye batırmayı çok severim.
YanıtlaSilellerıne saglık canım guzel bır seye benzıyor.sevgiler
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK DENEMEK GEREK İLGİNÇ....
YanıtlaSilSevimcim tebrikler.Daha ben bunu denemeye cesaret edemedim...Eline saglik
YanıtlaSilhep hazirini yerdim .senelerdir de denemeyi istedigim tarifler arasindaydi. ellerine saglik.ben de deneyecegim.
YanıtlaSilEllerine saglik Sevimim, Cok lezzetli görünüyor... Sevgilerimle, güzel bir pazar günü diliyorum....
YanıtlaSilçok farklı görünüyor, kesinlikle denemek istiyorum.. bloğunuzu çok beğendim, takipteyim haberiniz olsun.. sevgiler..
YanıtlaSilellerine sagliok nefis görünüyor denemek lazim afiyet olsun sevgiler.
YanıtlaSilCanim arkadasim güzel dileklerin icin tesekürler:))
YanıtlaSilBu kurabiyeler benimde hep aklimda.Ellerine saglik.Harika görünüyor.
sevgilerle.
Bende çoktandır denemk istiyorum harika görünüyor ellerine sağlık canım...sevgiler
YanıtlaSilEllerine saglik cok güzel görünüyor.duymadigim bir tarif,ismide enteresan.Afiyetler olsun canim,sevgiyle kal:)
YanıtlaSilBende kahve tiryakisi olarak kahvenin yanında mutlaka ufacıkta olsa ya bir kurabiye veya bir parçacık çukulata mutlaka yerim .. Senin bu tarifinde çok değişik ve mutlaka deneyeceğim.. ellerine sağlık....
YanıtlaSilbu tam benlik bir lezzet olmuş,
YanıtlaSilellerine sağlık canımmmm
acayip güzel görünüyor
kocaman öpüyorummm
Canim,
YanıtlaSilbende, bende cok severim böyle kiyir kiyir lezzetleri, hep bende denemek isterim ama bir türlü cesaret edemem, seninki muhtesem olmus, bademlerle de harika bir görüntü yakalamissin, ellerine saglik canim benim.
Sevgilerimle ve kocaman öptüm.
Çok hoşve değişik olmuş ellerinize sağlık.Sevgi ve saygılar....
YanıtlaSilbu tarifi elimdeki bir kaynaktan yapmıştım; ama adı selanik çöreğiydi. Bazı bloglarda da biscotti olarak benzer tarifler var. Sizin verdiğiniz isimle ilk kez duyuyorum. ellerinize sağlık...
YanıtlaSilnormalde portakal, vanilya, bal da var benim gördüklerimde:) yine de deniycem tarifinizi süper gözüküyor:)
YanıtlaSilÇok güzel ellerine sağlık.
YanıtlaSil