14 Nisan 2010 Çarşamba

Quarkbällchen



Merhaba arkadaslar,
uzuuun aradan sonra gine burdayim, hepinizi cook özlemisim...
hemen tarifimi yazip sizleri ziyarete geliyorum, bakalim benim yoklugumda neler yapmisiniz...
bende sizlere bugün Quarkbällchen`lerimi sunuyorum...iste buyrun tarifi...



Malzemeler:
  • 250 gr un
  • 2 yumurta
  • 1 vanilin sekeri
  • 100 gr seker
  • 250 Quark (süzme yogurt)
  • yarim paket kabartma tozu
  • üzeri icin: pudra sekeri
  • kizartmak icin: sivi yag
Yapilisi:
  1. yumurta, seker, vanilin sekeri iyice cirpiyoruz
  2. Quark`i ilave edip cirpiyoruz
  3. un ve kabartma tozunu eliyerek ilave edip karistiriyoruz
  4. genis tencerye bolca siviyag koyup isitiyoruz
  5. ocagin altini kisip hamurdan iki kasik yardimiyla parcalar koparip yagda kizartiyoruz
  6. kizaran toplari pecetenin üzerine aliyoruz (yagini birazda olsa ceksin)
  7. üzerine pudra sekeri serpip servis tabagina aliyoruz

NOT:
  • toplari kisik ateste kizartmamiz lazim - yoksa ortasi cig kaliyor
  • bir kaseye biraz siviyag koyup, kasiklari herseferinde önce siviyaga batirsak daha kolayca sekil verebiliriz
Sevim

17 yorum:

  1. ellerine saglik cocuklar bayiliyor bu lezzete

    YanıtlaSil
  2. Sevim hanim,benimde tam bir haftadir yapmak istedigim bir tarifti,benim yerime siz yapip afiyetle yemissiniz,ne güzel,elinize saglik...

    Birde brocchi'yi denemek istiyorum,tarifi Lezzet dergisinden almistim,aralarindaki fark nedir suan tam yazamayacagim ama,brocchi yas mayayla yapiliyor.

    (Bu arada Emel hanim,bugün size yorum birakmak istedim ama yapamadim,insallah bir sorun yoktur...burdan haber vereyim dedim!)

    Sizede Nürnberg'ten sevgilerimi yolluyorum,iyi aksamlar dilerim.

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık, kızımla beraber bakıyorduk bloğuna anne bana da yapsana dedi hemen ,çok lezzetli görünüyor herşey:))
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Hayirli aksamlar canim ellerinize saglik benim de sevdigim letlet hic denemedim hazira kakildim bu güne kadar
    Tarifinizr isallah deneyecegim sevgiler Hattersheimdan öptüm.

    YanıtlaSil
  5. Evet Sevimcim nerelerdesin bakalim???
    Hic sesin cikmiyordu..Hersey yolunda mi?

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar canim benim... Özledim seni... Ellerine saglik... Ne güzel bir tarif yayinlamissin. Gökalp`te bir süredir isteyip duruyordu... Ben de bir deneyeyim.... Sevgilerimle, cokkkk öptüm...

    YanıtlaSil
  7. Çok değişik içinde quark olduğu için bambaşka bir lezzeti vardır.Elinize emeğinize sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Anneciginle hasret gidermissindir osten tatili hepimize iyi geldi azda olsa dinlenmis olduk günlük maratondan
    Quarkballchen benim oglusda cok sever hazir aliyoruz kendim hic denemedim eminim daha lezzetli olmustur

    YanıtlaSil
  9. selam bizde ailece cok severiz,hic denemedim kolay gibi görünüyor.ellerine saglik,sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Sevimcigim...bu kadar ara verip özletme kendini....bunu disarda yerdim de hic yapmak aklima gelmedi. Harika...ellerine saglik, sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık çok güzel görünüyor.sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. toplar harika olmuşlar eminim lezzetleride öyledir ellerine sağlık canım
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık canımmm..
    keskinli ayşe ablada alman lokması görmüştüm sanırım onlardan değil mi emeğine sağlık harika görünüyor..

    YanıtlaSil
  14. Canım harika bir görüntü ellerine sağlık.Denemem lazım kocaman öpü yorum...

    YanıtlaSil
  15. Kendini gercekten özlettin ve o güzel tariflerini:)))

    Quarkbällchen mükemmel olmus:)))
    Ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  16. sevimcim deneyen biri olarak gercekten evde yapmak cok güzel oluyor diyorum herekese tavsiye ederim ellerine saglik
    kendinide bu kadar özletme sevgiler canim...

    YanıtlaSil
  17. mmh nefiss görünüyorlar. lor peynirle yumusacik oluyorlar. bende severek yapiyorum bu tarifi. bende arsivimdeki resmi yenilesem iyi olacak :)
    kocaman sevgilerimle..

    YanıtlaSil