![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhGw_DQz4hsr5BMNXjhtdLEerH0ob62KPPdK6tjeud9050VjzdRbbQ8wpEglKbzPTDOMLCn0_RLVFJbb2YCT8-Ra24tEctNRURVJHWWl1tsph0fX_rKv9SrMckO2PTnQtcX4cvns0LqnVs/s280/DSC00787se.jpg)
Merhaba arkadaslar,
evet bu kez basardim etkinligin son gününü kacírmadan yetistim...
bu nefis pastamla sevgili Zehra arkadasimin bu ayki Cheesecake Etkinligine katiliyorum...
Malzemeler:
- 85 gr tereyagi
- 200 gr bisküvi
- 400 gr sürme peynir
- 2 büyük yumurta
- 140 gr seker
- 2 vanilin seker
- 400 gr eksi krema (saure sahne)
- 50 gr seker
- 5 yemek kasigi su
- 250 yaban mersini (blaubeeren)
- 1 tatli kasigi nisasta
Yapilisi:
- firini 190 dereceye getirip isitiyoruz
- bisküvileri mutfak robotunda geciriyoruz
- eritilmis tereyagini bisküvilerle karistiriyoruz
- 20 cm kek kalibini yagliyoruz, üzerine bisküvi karisimini yayiyoruz
- sürme peyniri, yumurta , 100 gr seker ve 1 vanilin sekeri bir kapta karistiriyoruz
- bisküvilerin üzerine yayip 20 dakika pisiriyoruz
- 20 dakika dinlendiriyoruz
- diger taraftan eksi kremayi, vanilin sekeri ve geri kalan sekeri karistirip pastanin üzerine yayiyoruz
- ve tekrar 10 dakikaya firina sürüyoruz
- sonra cikarip soguyunca buzdolabina koyuyoruz en az 8 saat dinlendiriyoruz
- sos icin su ve sekeri bir tencereye aliyoruz, eriyince yaban mersini ilave edip 2-3 dakika kaynatiyoruz
- nisastayi 1 kasik su ile eritip ilave ediyoruz 1 dakika daha kaynatip ocaktan aliyoruz
- sos soguyunca pastanin üzerine yayip servis ediyoruz
NOT: yaban mersini yerine frambuaz veya cilek kullana biliriz,
SEVIM
Sevimcigim ellerine saglik arkadasim,harika bir görüntü.Dert etme ben buradan kopyalarim fotografi, sevgilerimle...
YanıtlaSilbu arada mailimi aldin mi dün aksam...?
zehra
Canim arkadasim, ellerine saglik... Bir cheesecake hastasi olarak, bayildim tarifine. mutlaka deneyecegim.... Sevgilerimle, afiyetler olsun...
YanıtlaSilGörüntü süper tadı ondan da süperdir eminim elinize sağlık.Sevgiler...
YanıtlaSilcanim ellerine saglik iki tane kirema görünüyor pastada beyaz kirema yi nasil asagiya kadar yaptin anlamadim .cok nefis görünüyor denemek isterim bu güzel peynir pastasini .Hayirli aksamlar canim.
YanıtlaSilmüthiş görünüyor ellerıne sağlık canım:)sevgiler
YanıtlaSilCanim,
YanıtlaSilbu cheesecake'deki iki tür peynir ve o harika rengine doymus sos bitirdi beni ekran karsisinda:))
Iste gercek anlamda bu bir "Cheesecake Manhattan" olmus. Etkinlik icin cok güzel bir zenginlik olacagindan eminim, ellerine saglik diyorum tatlim.
Sevgiler
ellerine sağlık harika görünüyor
YanıtlaSilnefissssss
nefis bir görünütü canımm.. ellerine sağlık...
YanıtlaSilSevimciğim canım ellerine sağlık ha
YanıtlaSilrika bir görüntü.Kocaman öpüyorum..
Sevimcim süper olmus..Ellerine saglik.Saure sahne ile hic denemedim...Bir denemek isterim-Sevgiler
YanıtlaSilHarika gözüküyor...
YanıtlaSilEllerine saglik sevim abla...
Merhabalar Sevimcigim,
YanıtlaSilpastan mükemmel olmus, bayildim, tadini tadar gini oldum, ellerine saglik. Benim tatliyida arkadasin etkinligine yollardim ama vakit bitmis ve ben verdigin baglantidan etkinligi göremedim.
Evet tatlinin adini ben koydum, bazen icine ilave ettigim özelliklerden dolayi yeni isim eklem gibi bir merakim var, sevgilerimlee.
Güzel bir tatil günü diliyorum, sevgiler....
Harika görünüyor gercekten siz bu isi biliyorsunuz:)
YanıtlaSilSayfanizi gezdim harika tarifler var ve fotograflar da süper gercekten.
Bana da beklerim,hep görüsmek dilegiyle,
sevgilerimle,Serap.
offf süper bir görüntü
YanıtlaSilbayıldım canım
ellerine sağlık
Eveeet bende gecen gün Manhattende New York'un meshur ceehesecake ni yedim....Ama Amerikalilar cok tatli yapiyorlar canim...icim bayildi desem yalan olmaz...!
YanıtlaSilSeninki tam bizim agiz tadimiza göredir kesin.