Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardagi seker
- 1 su bardagi siviyag
- 1 su bardagi yogurt
- 1 kabartma tozu
- 400 gr irmik (2 su bardagi)
- limon veya portakal kabugu rendesi
- 3,5 su bardaki su
- 3 su bardagi seker
Yapilisi:
- yumurta ve sekeri cirpiyoruz (yaklasik 1 dakika kadar)
- diger malzemeleride sirayla ilave edip cirpiyoruz
- hamuru önceden yagladigimiz tepsiye döküyoruz
- önceden isitilmis firinda, 175 derecede üzeri kizarana kadar pisiriyoruz
- firindan cikartigimiz tatli iliyinca üzerine soguk sebeti döküyoruz
Sevim
Çok da güzel kabarmış,mis mis,ellerine sağlık,afiyet,bal,şeker olsun :) sevgiler..
YanıtlaSilNe güzel kabarmis bu revani böyle..Sevimcim ellerine saglik
YanıtlaSillimon kokusunu aldim sanki ellerine saglik
YanıtlaSilcanımm ellerine sağlıkk çookk güzel görünüyor bende yaptım ramazanda :))
YanıtlaSilkış geliyor bünyeler kaldırır artık şerbetli tatlıları:)
500 gr irmik kaç bardak oluyor?
YanıtlaSilİşte evde yapılan tatlıların kraliçesi,bayılırım ama yiyemiyorum,şeker bize gelmiyor artık,ellerine kollarına sağlık,yiyenlerde doymasın,öpüyorum.....
YanıtlaSilmerhaba adsiz, ismini yazarsan cok memnun olurum...
YanıtlaSiltarifde 400gr yerine 500gr yazmisim, hemen düzeltim...
400gr 2 su bardagi ediyor
Revaniyi çok severim ellerine sağlık.Sevgiler...
YanıtlaSilEllerine saglik canim hic bir zaman hayir diyemeyecegim bir lezlet .
YanıtlaSilun konulmuyormu hic?
YanıtlaSilSevim hanim merhaba, tarifinizi denedim. Harika oldu. Biz iki kisi oldugumuzdan yarim olcu yaptim.Yinede harika oldu. Hayir neye uzuluyorum,uzun zamandir o kadar revani tarifi denedim, olmuyor,olmuyor.Birde yorum yazanlar o kadar abartiyorki guya guzel oldugunu yazarak,insan acaba bende mi sorun var diye dusunuyor,yaptigi masrafa ayrica uzulerek. Demekki icten verilen bir tarifle ne guzel oluyormus:) Cok tesekkurler.Irlanda'dan Ilknur
YanıtlaSilun yazmiyor nekar ilave edilecek
YanıtlaSilmerhaba, un'suz oldugu dogrumu? lütfen cevaplayin
YanıtlaSilmerhaba gül,
YanıtlaSilevet un konulmiyor bu tarife...
sevgilerimle