Malzemeler:
tabani icin:
- 100gr un
- 50 gr nisasta
- 50 gr seker
- 75 gr margarin
- 1 yumurta
- 200ml cig krema (sahne)
- 1 yumurta
- 2 yemek kasigi seker
- 1 yemek kasigi nisasta
- 4 büyük elma
- file badem
- tabani icin gerekli malzemeleri bir kaba alip yoguruyoruz
- dinlenmesi icin buzdolabina aliyoruz
- bu arada krema, seker, nisasta ve yumurtayi bir kaba alip cirpiyoruz
- hamuru tart kalibina yayip, kenarini yaklasik 2 cm kadar yukari cekiyoruz
- elmalari soyup, dilimliyerek hamurun üzerine diziyoruz
- krema karisimini üzerine gezdiriyoruz
- file bademini üzerine serpip, önceden isitilmis firinda 180 derecede yaklasik 50 dakika pisiriyoruz
Sevim
Ellerinize sağlık, elmalı tartınız çok leziz, çok güzel ve iştah açıcı görünüyor.(tarifte un miktarı biraz az gibi geldi bana)
YanıtlaSilSaygılar.
tesekkür ederim fuat bey, hamura nisasta var ve margarin eritilmemis olmasindan un miktari gayet yeterli geliyor...denemenizi tavsiye ederim
YanıtlaSilsaygilar...
Canım ellerine sağlık muhteşem bir tart olmuş.Ahhh alıp kaçabilsem öpü
YanıtlaSilyorum...
Ellerine saglik, yine guzel bir mama yapmissin, burdan da tadina bakabilsek keske.
YanıtlaSilCanım benim peçeteliklerimi beğenme
YanıtlaSilne çok sevindim.Halkaları çarşıdan alıyorum.1000'lik torba olarak.Ge
nelde iki halkayı birbirine yapıştırıp kullanıyorum tek halka zayıf oluyor sevmiyorum:))
elmalı herşeye varım:))))
YanıtlaSilharika görünüyor ellerine sağlık
ellerine sağlık canım arkadaşım elmalı tarifler defterlerden mutfaklara dökülecek artık kış geldii:))
YanıtlaSilElmalı herşeye bayılıyorum.Ellerinize sğalık
YanıtlaSilselamlar arkadaşım bu ne leziz bir tarif böyle.ellerine sağlık.süper görünüyor...
YanıtlaSilElmanin bol oldugu günlerdeyiz tarif degisik geldi bana deneyecegim eline saglik canim nefis olmus
YanıtlaSilgüzel sicacik pazarlar
Merhabalar canim benim... Ellerine saglik, yokken nefis tarifler yayinlamissin yine.... Hepsi sahane.... Sevgilerimle, en kisa zamanda görüsebilmek dilegiyle...
YanıtlaSilGercekten cok lezzetli gorunuyor. Cok severim. Sevgiler
YanıtlaSil