Malzemeler:
- 4 yumurta
- 150 gr seker
- 2 vanilin sekeri
- 100 ml sivi yag (yarim su bardagi)
- 100 ml portakal suyu (yarim su bardagi)
- 250 gr un
- 1 kabartma tozu
- 500 ml cig krema (schlagsahne)
- 300 gr labne peynir (sahnequark)
- 1 vanilin seker
- 5 yemek kasigi seker
- yumurta, seker ve vanilin sekeri köpürene kadar cirpiyoruz
- sivi yag ve portakal suyunu ilave edip cirpiyoruz
- un ve kabartma tozunu eliyerek ilave edip cirpiyoruz
- yagladigimiz büyük borcama hamuru döküp
- önceden isitilmis firinda 180 derecede 20- 25 dakika pisiriyoruz
- cig kremayi kremsanti kivamina gelene kadar cirpiyoruz
- labne peyniri, sekeri ve vanilin sekeri cirpiyoruz (sekerler eriyene kadar)
- labne peyniri kremaya ekleyip, kasik ile karistiriyoruz
- kremayi soguyan kekin üzerine sürüp, buzdolabinda 1- 2 saat dinlendiriyoruz
NOT: arzuya göre hamura portakal kabugu rendeliye biliriz...
Sevim
pasta harika görünüyor.ellerinize sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilCanımmm ellerine sağlık enfes bir dilimde bana varmı öpüyorum kocaman
YanıtlaSilellerine saglik cok guzel gorunuyor.
YanıtlaSilnefis olduğu belli
YanıtlaSilellerine sağlık canısı
canım kek mi pastamı bilemedim llerine sağlık:)
YanıtlaSilnefiss ama miss gibi portakal kokulu:)
öpüyorum canım benimm:)
ellerine,emegine saglik canim nefisss görünüyor..sicacik sevgilerimle..
YanıtlaSilPasta harika olmuş elinize sağlık sevgiler..
YanıtlaSilTam benlik olmuş tam!
YanıtlaSilAaa bu tarz da çok güzel!
YanıtlaSilçok teşekkürler,ellerinize sağlık.
merhabalar,
YanıtlaSilmandalina ve portakallı lezzetler etkinliğime davetlisin canım
katılırsan çok sevinirim.
Teşekkürler.........
Portakallı kek harika ellerine sağlık............