26 Nisan 2012 Perşembe

Kiymali Gül Böregi



Malzemeler:


  • 1 kilo taze yufka
  • yarim kilo kiyma
  • 3 adet kuru sogan
  • 1 tutam maydanoz
  • zeytinyagi
  • pul biber, tuz, kimyon
  • süt
  • 2 yumurta


Yapilisi:


  1. Zeytinyaginda kiymayi ve ince kiyilmis soganlari kavuruyoruz
  2. Baharatini ve tuzunu ekleyerek karistiriyoruz
  3. Ocaktan almadan önce ince kiyilmis maydanozu ekliyoruz
  4. Yufkanin birini tezgaha yayip üzerine  karistirdigimiz zeytinyagini ve sütü fircayla heryerine sürüyoruz (süreceginiz karisim yufkalarin tazeligine bagli)
  5. Yufkayi 6 esit parcaya kesip, her bir parcaya kiymali harctan bir miktar yerlestirip sigara böregi gibi sariyoruz
  6. Kendi etrafında sarip gül sekli veriyoruz
  7. Yagli kagit serilmis tepsiye yerlestiriyoruz
  8. Üzerlerine yumurta sürüp, önceden isitilmis firinda 200 derece üzerleri kizarana kadar pisiriyoruz
Afiyet olsun

SEVIMLE



4 yorum:

  1. merhaba sevimcimm ♥ börekciklerin pek bir enfes görünüyor.. hmm.. cayimin yanina pek bir güzel giderdi simdi :))

    afiyet sekerler olsun sizlere..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. hemde kıymalı hmm bu börek yenmez mi
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Börekler harika Sevincim. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos döküp sosyete mantısı şeklinde yemek isterdim :))

    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. En sevdiğim böreklerden birisidir
    Bol soğanlada mis gibi olur
    Ellerine sağlık arkadaşım
    iyi hafta sonları

    YanıtlaSil