Malzemeler:
- 1 kilo cilek
- yarim kilo seker (3 bardak)
- yarim limonun suyu
- cileklerin saplarini koparip yikiyoruz
- cilekleri derin bir tencereye alip üzerine sekeri döküyoruz
- tencerenin kapagini kapatip bir gün buzdolabinda bekletiyoruz (sekerler eriyip cileklerde suyunu veriyor)
- tencereyi ocaga alip kaynatiyoruz, kaynara cikinca atesini kisip orta ateste yaklasik yarim saat kaynatiyoruz (oldugunu anlamak icin bir damla recel tabaga alip biraz soguyunca tabagi egiyoruz, eger akmiyorsa olmustur)
- limon suyunu ilave edip 1-2 dakika daha kaynatiyoruz
- ilk sicakligi cikinca kavanozlara paylastirip kapaklarini kapatiyoruz.
SEVIMLE
ohh ekmeğe sür sür ye
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel görünüyor
ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
YanıtlaSilsevim hanım araba pasta yapmanın püf noktaları varsa yazarmısınız denemek istiyorum .lütfen teşekkürler sevgiler ankaradan sevilay
YanıtlaSilEllerine sağlık, çok severim ev yapımı reçel çeşitlerini... senin reçelde çok lezzetli gürünüyor, sevgiler...
YanıtlaSilkahvaltida recelsiz olmaz bizim evde,bende bu hafta baslayacagim recel yapmaya,eline saglik canim billur gibi parlak rengiyle nefis olmus
YanıtlaSil