1 Haziran 2012 Cuma

Tarcinli Kandil Simidi



Malzemeler:
  • 4 su bardagi un (ben 6 su bardagi kullandim)
  • 125 gr margarin
  • 1 cay bardagi sivi yag
  • 1 yumurta
  • 1 su bardagi süt
  • 1 su bardagi seker (rondondan gecirilmis)
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanillin sekeri
  • 1 tatli kasigi tarcin
Yapilisi:
  1. un haric tüm malzemeleri derin bir kaba alip karistiriyoruz
  2. unu azar azar ilave edip yoguruyoruz (kulak memesi kivaminda bir hamur olacak)
  3. hamurdan kücük parcalar koparip simit sekli veriyoruz
  4. yagli kagit serili firin tepsimize simitleri yerlestiriyoruz
  5. önceden isitilmis firinda 175 derecede yaklasik 15 dakika pisiriyoruz
  6. üzerine bol miktar pudra sekeri serpip servis ediyoruz
Afiyet olsun

TARIFI OKTAY USTADAN ALDIM

SEVIMLE

8 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık harika görünüyor sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. kandil simidini çok severim...
    tarçınlısını ilk defa duyuyorum...
    ama harika görünüyor...
    canım ellerine sağlık...
    kocaman sevgiler...
    güzel haftasonları diliyorum...

    YanıtlaSil
  3. Tarçınlı herşeyi çok severim harika gözüküyor,ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  4. hımm. tarcınlı mis gibi olmuştur bunlar şimdi. eline sağlık. sevgiler mutlu haftasonları...

    YanıtlaSil
  5. Kandil simidine bayilirim,tarcinlisida eminim nefis olmustur.Ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  6. Nefis olmuşlar,tarçınlı kandil simidi değişik bir lezzet eline sağlık..

    YanıtlaSil
  7. harika olmuşlar ellerine sağlık

    YanıtlaSil