Ramazanin Gülü Güllac...
hafif oldugu icin Ramazan sofralarinin vazgecilmez lezzeti...
Malzemeler:
Yapilisi:
- süt ve sekeri bir tencerede kaynatiyoruz
- bir tane güllac yapragini borcama uygun sekilde keserek yerlestiriyoruz
- üzerine bir kepce sekerli sütten gezdiriyoruz
- bu islemi güllac yapraklarinin yarisi bitene kadar tekrarliyoruz ( yaklasik 5 yaprak)
- güllacin yarisina gelince üzerine pudra sekeri ve cekilmis cevizleri serpiyoruz
- kalan güllac yapraklarini tekrar üzerine serip aralarini süt ile islatiyoruz
- kalan sütü güllacin üzerine gezdirip, buzdolabinda sogumaya birakiyoruz
- üzerini istediginiz sekilde süsleyip servis ediyoruz
Afiyet olsun
Güllacı çok severim...Olsada yesem.Immmm..
YanıtlaSilRamazan bitmeden yapacağım inşallah
YanıtlaSilellerine sağlık sevgiler
Gerçekten Ramazan ayının vazgeçilmez lezzeti.Ellerine sağlık canım.Sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık canım..nefiss görünüyor..sevgiler..hayırlı günler:))
YanıtlaSilGüllaç nefis görünüyor canım. Çok da severim. Ellerine sağlık, sevgiler...
YanıtlaSilımmmm renkler harika
YanıtlaSilramazanın vazgeçilmezi süper görünüyor ellerine sağlık canım
Ellerine emklerine saglik canim cok güzel görünüyor güllac hayirli Ramazanlar diliyorum .
YanıtlaSilHarika gözüküyor canım güllaç,ellerine emeğine sağlık.
YanıtlaSilHayırlı iftarlar diliyorum..Muhabbetle..