1 Ağustos 2012 Çarşamba

Güllac


Ramazanin Gülü Güllac...
hafif oldugu icin Ramazan sofralarinin vazgecilmez lezzeti...

Malzemeler:

  • 300 gr hazir yaprak  güllac
  • 2 litre süt
  • 600 gr seker
  • yarim su bardagi pudra sekeri
  • 1 su bardagi cekilmis ceviz
  • nar
  • yesil fistik

  • Yapilisi:
    • süt ve sekeri bir tencerede kaynatiyoruz
    • bir tane güllac yapragini borcama uygun sekilde keserek yerlestiriyoruz
    • üzerine bir kepce sekerli sütten gezdiriyoruz
    • bu islemi güllac yapraklarinin yarisi bitene kadar tekrarliyoruz ( yaklasik 5 yaprak)
    • güllacin yarisina gelince üzerine pudra sekeri ve cekilmis cevizleri serpiyoruz
    • kalan güllac yapraklarini tekrar üzerine serip aralarini süt ile islatiyoruz 
    • kalan sütü güllacin üzerine gezdirip, buzdolabinda sogumaya birakiyoruz
    • üzerini istediginiz sekilde süsleyip servis ediyoruz


    Afiyet olsun

    SEVIMLE

    8 yorum:

    1. Güllacı çok severim...Olsada yesem.Immmm..

      YanıtlaSil
    2. Ramazan bitmeden yapacağım inşallah
      ellerine sağlık sevgiler

      YanıtlaSil
    3. Gerçekten Ramazan ayının vazgeçilmez lezzeti.Ellerine sağlık canım.Sevgiler...

      YanıtlaSil
    4. ellerine sağlık canım..nefiss görünüyor..sevgiler..hayırlı günler:))

      YanıtlaSil
    5. Güllaç nefis görünüyor canım. Çok da severim. Ellerine sağlık, sevgiler...

      YanıtlaSil
    6. ımmmm renkler harika
      ramazanın vazgeçilmezi süper görünüyor ellerine sağlık canım

      YanıtlaSil
    7. Ellerine emklerine saglik canim cok güzel görünüyor güllac hayirli Ramazanlar diliyorum .

      YanıtlaSil
    8. Harika gözüküyor canım güllaç,ellerine emeğine sağlık.
      Hayırlı iftarlar diliyorum..Muhabbetle..

      YanıtlaSil