gecen sevgili ayse ablanin blogunda görüp hemen denedigim bir tarif, biz cok sevdik herkese tavsiye ederim...
tarifi ayni ayse ablanin yaptigi gibi yaziyorum...
Malzemeler:
- 1 kg Hurma
- 6 tane soko prens bisküvüsü ( ben 100 gr cavdar bisküvi kullandim)
- 200 gr badem
- 100 gr fistik ici
- 50 gr tereyagi
- 50 ml süt
- 100 gr hindistan cevizi rendesi
Yapilisi:
- Hurmalarin cekirdeklerini cikarip mutfak robotundan gecirilerek eziyoruz
- badem, fistik ve bisküvüleri mutfak robotundan geciriyoruz
- Genis bir kapta hurma, bisküvi, badem ve fistigi aliyoruz
- eritilmis tereyagi, süt ve tarcin ilave edip yoguruyoruz
- kücük toplar yuvarlayip hindistan cevizine ve fistigina buluyoruz
- hurma karisimi bitinceye kadar ayni islemi yapiyoruz
- servis tabagina aliyoruz
Yapılacaklara alındı bile,ellerine kollarına sağlık.
YanıtlaSilçoooooooooooookkkk leziz görünüyolar ablacım:))
YanıtlaSilellerine sağlıkk:))
sevgiler..
Bol kalorili çok lezzetli bu toplar ellerinize sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilMerhabalar Sevimcigim, ellerine saglik, gercekten de bu tarif harika oluyor, herkes cok begendi, bu soguk günlerde bol kalorili nefis bir ikramlik oluyor...
YanıtlaSilpratikmiş
YanıtlaSilbende deneyeyim
ellerine sağlık canım
Nefiiis görünüyor,ellerine saglik caniim.Sevgiler...
YanıtlaSilBayıldım blogunuza. Nasıl bu kadar güzel olabiliyor kekler. Her biri birinden iştah açıcı. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilkalorili ama bir o kadarda lezzet bombasi
YanıtlaSilEline saglik Sevimcim bayramlarda cok yaparim ama hurmali denememistim tarif listeye alindi
Pastalar çok güzel görünüyor
YanıtlaSilPastalar çok güzel görünüyor
YanıtlaSil