6 Aralık 2009 Pazar

Afyon Kaymagi



Bu nefis tatlinin tarifini gelinimiz Elif`den aldim,
Sizde tarif yollamak isterseniz yoruma yazabilirsiniz veya mail adresime yollaya bilirsiniz...

Malzemeler:

hamuru icin:

  • 2 cay bardagi irmik
  • 1,5 cay bardagi un
  • 3 yumurta
  • 1 cay bardagi süt
  • 1 cay bardagi seker
  • 1 cay bardagi siviyag
  • 1 vanilin seker
  • 1 kabartma tozu

serbeti icin:

  • 2 su bardagi seker
  • 3 su bardagi su

muhallebi icin:

  • 1 su bardagi süt
  • 7 yemek kasigi nisasta
  • 3 yemek kasigi seker
  • 1 litre süt
  • 1 kutu cig krema (schlagsahne)

Yapilisi:

  1. tencereye su ve sekeri alip serbeti kaynatiyoruz
  2. hamuru icin:
  3. derin bir kapta yumurta ve sekeri cirpiyoruz
  4. diger malzemeleri`de ekleyip cirpiyoruz
  5. yaglanmis büyük boy borcama hamuru yayip
  6. önceden isitilmis firinda 200 derecede yaklasik 25 dakika pisiriyoruz
  7. ilik serbeti, ilik tatlinin üzerine döküyoruz
  8. muhallebi icin:
  9. nisasta ve sekeri 1 bardak süt ile eritiyoruz
  10. 1 litre süt ve kremayi tencereye alip diger süt karisiminida ilave ediyoruz
  11. orta ateste, sürekli karistirarak göz göz oluncaya kadar pisiriyoruz
  12. sicak muhallebiyi sogumus tatlinin üzerine yayiyoruz
  13. Buzdolabinda soguttuktan sonra üzerine antep fistigi serpiyoruz (arzuya göre hindistan cevisi veya kakao serpe biliriz)

Afiyet bal seker olsun



sevimin sayfasi

12 yorum:

  1. ellerine sağlık süperrrrr ggörüntü eminimki lezzetide öyledir

    YanıtlaSil
  2. Harika görünüyor, ellerine saglik canim. Iyi haftalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Harika olmus canim ellerine saglik.
    Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  4. cok güzel bi tatli bende severek yiyorum.. ellerine saglik
    beyaz melek

    YanıtlaSil
  5. Sevimcim bulusma zamanimizi weihnachten diye düsünüyorsun,bu sene heiligabend persembe oldugundan 1 ve 2inci gününüde ekleyince birde pazar geliyor ozaman 4 günlük bir tatil ortaya cikiyor.Ve bu tatilde genellikle akraba es dost ziyaretleri yapiliyor..istersen tarihide oylamaya koyalim böylelikle üc asagi bes yukari tarih kesinlesir.
    Nedersin?

    YanıtlaSil
  6. Görüntü harika..ellerinize sağlık

    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. kremanin tam olcusunu verebilirseniz sevinirim,

    YanıtlaSil
  8. merhaba adsiz,
    kremanin bir kutuda 200 ml var...baska boyutuda yok bildigim kadar...
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  9. Hallo Sevim Abla,
    ich habe die Seite zufällig gefunden und habe gestern das Rezept nach gebacken. Es schmeckt wirklich suuuuuper! Besonders der Grieß-Teig hhmm lecker. Ich wusste leider nur nicht was "göz-göze" heisst, und habe deswegen den Muhalebi zu fest gekocht :) aber es schmeckt trotzdem toll. Und nicht zu süß, danke für das Rezept. Ich werde jetzt öfter etwas von deiner Seite backen.

    Liebe Grüße aus Köln,
    Hayriye

    YanıtlaSil
  10. hallo hayriye,
    das freut mich....
    ist auch eins meiner liebling rezepte, ich backe es wirklich sehr oft und es gelingt immer
    schau bald wider rein und berichte mir auch bitte wie es geklappt hat
    liebe grüße zurück... auch aus köln
    sevim

    YanıtlaSil
  11. merhaba, muhallebisi ile ilgili bir sorum var, 1 bardak sütü 1 litreden mi aldınız? yoksa ikisi ayrımı? teşekkürler.

    YanıtlaSil
  12. merhaba gül,
    1litre ve 1 bardak ayri, yoksa sütü az gelir...

    YanıtlaSil