24 Nisan 2010 Cumartesi

Mantar Soslu Biftek



Son günlerde beni takip eden arkadaslardan hep ayni mail geliyor
"seker sokuna girdik artik yemek tarifleri gelsin"...
arkadaslar tabiki yemek yapiyorum ama yemekler pek fotogen olmadigi icin bende tatlilarin resmini cekmeyi tercih ediyorum
...
söz artik yemek tarifleri vermeye özen gösterecem, tabiki bu demek degilki artik tatli tarifi yok...bir yemek tarifine 2-3 tatli tarifi...olur degilmi arkadaslar ???
Hadi gelelim tarifime...



Malzemeler:

  • 1 kilo Biftek
  • yarim kilo mantar
  • 1 orta boy kuru sogan
  • 4-5 domates
  • 2-3 dis sarimsak
  • taze kekik
  • tuz
  • kara biber
  • sivi yag
  • 2-3 yemek kasigi tereyag
Yapilisi:
  1. Tavaya tereyagini alip, karistirarak eritiyoruz
  2. etleri ve taze kekikleri yagda her iki tarafini cevirerek kizartiyoruz (orta ateste kizartiyoruz)
  3. kizaran etleri borcama alip tuzluyoruz
  4. siviyagi ve yemeklik dogranmis soganlari tavaya alip, üzerine iri dogranmis mantarlari ekliyoruz
  5. mantarlar suyunu cekince, kabuklari soyulmus, küp küp dogranmis domatesleri ekleyip pisiriyoruz
  6. tuz, biberini ayarliyoruz, borcamdaki etlerin üzerine döküyoruz
  7. Önceden isitilmis 200 derecelik firinda yaklasik 20 dakika kadar pisiriyoruz
  8. Patates püresi veya pirinc pilaviyla servis yapabiliriz
SEVIM

10 yorum:

  1. Sen mi sen mi yemek fotolari ile fotogen degilsin, cik cik cik.
    Canim ellerine saglik yemekde fotoda muhtesem, ellerine saglik sevgiler....

    YanıtlaSil
  2. muhteşem olmuş ellerine sağlık yemeğe size geliyorum :)

    YanıtlaSil
  3. enfes bir menü olmus
    ellerine saglik sevimcim sevgiler öptüm...

    YanıtlaSil
  4. selam yemek, tarif,fotograf hepsi cok güzel ellerine saglik,devamini bekliyoruz.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. COK GUZEL OLMUS CANIM
    AFIYET OLSUN
    SEVGILER

    YanıtlaSil
  6. Canimmmm... Eminim biftekler cok lezzetlidir ama püre harika görünüyor, hem rengi, hem de sunumu.... Cok güzeller... Ellerine saglik.... Sevgilerimle güzel bir hafta olsun insallah...

    YanıtlaSil
  7. ayy ne kadar güzel görünüyor nefisss......
    ellerinize emeklerinize sağlıkk..

    YanıtlaSil
  8. ufff negüzel bir yemek yaa görüntü muhteşem ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  9. HArika olmus, ellerinize saglik.

    Sevgilerimi gonderiyorum ve de guzel bir hafta diliyorum.

    YanıtlaSil
  10. Hhhhmmmm, cok güzel bir ana yemek tabagi hazirlamissin. Mantar ve et zaten birbirine cok güzel yakisan iki lezzet, ayrica patates püresinin güzelligi de göz dolduruyor:))
    Hersey icin ellerine saglik diyorum canim.

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil