Malzemeler:
- 4 adet patates
- 1 büyük dilim beyaz peynir
- 2 yumurta
- 1,5 su bardagi süt
- 125gr tereyagi
- 3 yufka
Üzeri icin:
- 1 parca tereyagi
- kasar peynir rendesi
Hazirlanisi:
- patatesleri haslayip, rendeliyoruz, tereyagini eritip sogumaya birakiyoruz
- patates, rendelenmis peynir, süt, yumurta ve tereyagini bir kaba alip karistiriyoruz
- yufkalarin her katina harctan koyarak üst üste diziyoruz
- kenarlarini ice kivirip rulo seklinde sariyoruz
- ruloyu ikiye kesip foliyoya sariyoruz
- buzdolabinda 2-3 saat dinlendiriyoruz (bir gecede olabilir)
- Firina vermeden önce 1 parmak kalinliginda dilimlere kesiyoruz
- üzerine bizaz tereyagi ve kasar peyniri serpip 200 derecede pisiriyoruz
NOT: böreklerin alti daha cabuk pisiyor
Tarifi Portakal agacindanAfiyet olsun
Sevim
11 yorum:
çok güzel görünüyor.ellerine sağlık...
bu şekilde hiç denememiştim.Ellerine sağlık canım.
Sevgiler...
Sevimcigim, ellerine saglik canim arkadasim.... Deneyecegim böregini... Seni yanaklarindan öpüyorum...
çok lezzetli bir börek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Günaydin canim hayirli sabahlar .Ellerine saglik ilk firsatta deneyevegim bu tarifi cok gördüm ama hic kendim hazirlamadim.Afiyetler olsun hayili hafta sonu diliyorum öptüm.
Bende yapmistim misafirler tarifindan cok begenilmisti simdi olsa cayimin yanina lüpletitdim bir kac dilim ellerine saglik Sevimcim
güzel bir hafta sonu diliyorum
MaşAllah Sevimcim,sanki fabrikadan çıkmışcasına özenli,nasıl da negis gözüküyor..
Ellerine sağlık canım..
Afiyet şifa olsun..
Sevgilerimle..
Ohh ben bu böregi biliyorum..Gercektende cok lezzetli bir börek.Epeydir de yapmamistim....
Sevimcim ellerine saglik.Sevgiler
Canım ellerine sağlık bende mümkün olduğunca buzlukta bulundurmaya çalışırım süper olmuş sevgiler.
harika görünüyor ellerine sağlık
sevimcim ellerine saglik harika görünüyorlar..
bizde cok severiz bu böregi.. kayinvalidem ögretmisdi banada bu sene :) bizim buzluktada miss gibi türkiye yufkasiyla iki tane börek pismeyi bekliyor :)
afiyetler olsun canim..
sicacik sevgiler.
Yorum Gönder