Malzemeler:
- 1 kilo un
- 2 yas maya
- 200 gr seker
- 2 vanilin sekeri
- 1 tatli kasigi tuz
- 4 yumurta
- 200 gr tereyagi (eritilmis ve ilinmis)
- 400 ml süt (ilik)
Yapilisi:
- bütün malzemeleri karistirip ele yapismayacak bir hamur yoguruyoruz
- hamuru 1 saat kadar dinlendiriyoruz
- hamuru 2 esit parcaya ayiriyoruz
- ayirdigimiz her bir bezeyi üce bölüyoruz
- bezeleri uzun ve ince hale getirip sac örgüsü gibi örüyoruz
- yagli kagit serilmis tepsiye yerlestirip üzerine yumurta sürüyoruz
- üzerine file badem serpiyoruz
- 180 derecede üzeri kizarana kadar pisiriyoruz
NOT: üzerine ev yapimi recel miss....
Recel tarifim icin TIK
Afiyet olsun...SEVIMLE
13 yorum:
harika görünüyor ellerinize sağlık sevgiler..
muhteşem ellerine sağlık..
beni ye diyo resmen o dilim :(( ellerine saglik canim :)
Sevimcigim cok severim...ama uzun yillardir hic pisirmedim...bak simdi hatirlattin bana...nefis görünüyor, ellerine saglik, sevgiler
zehra
Canım ellerine sağlık uzun zaman olmuştu yapmayalı sevgiler.
Ablacım nefis görünüyor pofuduk pofuduk ellerine sağlık iyi haftasonları.
hayırlı cumalar.
ellerine sağlık ablacımmm..
mis gibi kokmuştur ne güzel:)
Ellerine saglik SEVIMim.... Ben cok severim bu cöregi hele de icinde mahlep varsa... Epeydir yapmamistim... Simdi aklima düstü... Sevgilerimle, öpüyorum seni...
Bayiliriiim paskalya cöregine.
Ellerine saglik canim.
yemekleriniz güzel ve de çok titiz olduğunuz belli. kolaylıklar diliyorum.
nefis olmuş sunumda çok güzel ellerine sağlık
Paskalyayı çok severim hele üzerindeki file bademleri tek tek toplamayı daha da severim aslında sende görünce uzun süredir yapmadığımı hatırladım inşallah en kısa zamanda bu lezzeti yaparım. eline sağlık canım sevgiyle kal.
Çocukken ne yerdik bunu hatta bana biraz itici gelirdi ama şimdi daha çok seviyorum.ellerinize sağlık.
Yorum Gönder