15 Eylül 2007 Cumartesi

Sipsak Tursu


Bu Pratik Tursu tarifini arkadasim Haticeden aldim.
Bu Tursuyu yaptiktan sonra hemen yiyebilirsiniz.

Malzemeler:
  • 1 kg Biber
  • 3 litre Su
  • 3 Su Bardak Sirke
  • 10 dis Sarimsak
  • Tuz
  • 1 Su Bardagi Siviyag

Yapilisi:

  1. Derin Tencereye Suyu, Sirkeyi, ince kiyilmis Sarimsagi, tuzu koyup kaynatiyoruz
  2. Biberleri yikiyip uclarini diliyoruz
  3. Biberleri 5 dakika kadar sirkeli suda kaynatiyoruz
  4. Biberleri baska bir kaba alip sogumaya birakiyuruz
  5. üzerine Siviyagi gezdiriyoruz
  6. Biberlerin üstüne sogumus sikeli suyu döküyoruz
  7. Tursumus hemen yenilmeye hasir


sevimin sayfasi

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails