24 Ekim 2007 Çarşamba

Barbunya Pilaki



Malzemeler:
  • 1 su bardagi barbunya
  • 1 kuru sogan (orta boy)
  • 1 havuc
  • 2-3 dis sarimsak
  • 1 kasik salca
  • sivi yag
  • tuz
  • kara biber
  • 1 tatli kasigi seker

Yapilisi:

  1. barbunyalari suda hasliyoruz
  2. dogranmis sogan ve havuclari sivi yagda kavuruyoruz (soganlar pembelesinceye kadar)
  3. sarimsak ve salcayi ekliyip karistiriyoruz
  4. 1 su bardagi su ilave edip kaynara cikariyoruz
  5. tuzunu biberini ayarliyoruz
  6. sekeri ekliyoruz
  7. en son olarak barbunyalari ekliyoruz
  8. kaynara ciktiktan sonra altini kapatip demlenmeye birakiyoruz
  9. (ben yarim saat bekletiyorum)

Afiyet olsun

sevimin sayfasi

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerine saglik

Related Posts with Thumbnails