18 Ekim 2007 Perşembe

Hasanpasa Köftesi





Bu tarifi Oktay ustadan aldim,
hem görümü hem de tadi cok güzel
(ben kücük degisikler yaptim)

Malzemeler:
Köfte icin:
  • 300g kiyma
  • 1 yumurta
  • 1 rendelenmis kuru sogan
  • yarim fincan kuru ekmek
  • tuz
  • köfte baharati
  • kara biber

Püresi icin:

  • 3 orta boy patates
  • 1 fincan süt
  • tuz
  • 1 kasik tereyag
  • muskat

Sosu icin:

  • 1 kasik salca
  • biraz sivi yag
  • su
  • tuz

üzerine rendelenmis kasar peyniri

Yapilisi:

  1. köfte malzemelerini bir kaba koyup iyicene yoguruyoruz
  2. ceviz büyüklügünde toplar yuvarliyoruz
  3. ortasina hafif bastiriyoruz (kus yuvasi gibi)
  4. tepsiye diziyoruz
  5. patatesleri hasliyoruz
  6. iyicene ezip tencereye aliyoruz
  7. diger malzemeleri ekliyoruz
  8. sürekli karistiriyoruz (bir kaynara cikana kadar)
  9. püreyi ocaktan alip köftelerin ortasina yerlestiriyoruz
  10. üzerine kasar peyniri serpiyoruz
  11. salca, sivi yag, tuz ve suyu karistirip tepsiye döküyoruz ( kenardan)
  12. tepsiyi firina sürüp 220 derecede pisiriyoruz

Afiyet olsun

sevimin sayfasi

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Sela. 300 gr kıymadan kaç adet köfte çıkıyor
oya

Related Posts with Thumbnails