Malzemeler:
- 1 bardak su
- yarim bardak süt
- yarim bardak sivi yag
- 2 tatli kasigi tuz
- 1 cay kasigi seker
- 1 yas maya
- un
ic malzemesi:
- 100g kiyma
- 3 orta boy patates
- 1 kuru sogan
- siviyag
- 1 kasik salca
- tuz
- pul biber
- üzerine yumurta
Yapilisi:
- hamuru yogurup mayalamaya birakiyoruz
- patatesleri soyup rendeliyoruz
- tavaya sivi yag koyup
- önce kiymayi sonra kücük dogranmis soganlari kavuruyoruz
- kiymalar suyunu cektikten sonra patatesleri ekliyoruz
- salcayi, tuzunu, biberini koyup devam kavuruyoruz
- suyunu cektikten sonra kenara cekiyoruz
- hamur mayalandiktan sonra kücük bezeler yapip
- tekrar mayalanmaya birakiyoruz
- mayalandiktan sonra hamuru acip ortasina 1 kasik kiyma karisimi koyop sariyoruz
- üzerine yumurta sürüp
- 200 derecede pisiriyoruz
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder