Malzemeler:
- 3 orta boy patlican
- 2 domates
- 1 kuru sogan
- 2 yesil sivri biber
- 2 dis sarimsak
- 200g kiyma
- 2 yemek kasigi salca
- sivi yag
- tuz
- pul biber
- yarim demet maydanoz
- 1 su bardagi su
Yapilisi:
- patlicanlari alacali soyup
- 1 parmak kalinliginda dogruyoruz
- kizgin yagda arkali önlü kizartip
- tepsiye diziyoruz
- 2-3 kasik sivi yagda kiymayi kavuruyoruz (suyunu cekene kadar)
- dogranmis biber ile soganlari ekliyip kisik atesde devam kavuruyoruz
- salcayi, kücük kücük dogranmis sarimsaklari ekliyoruz
- tuzunu biberini ilave edip karistiriyoruz
- üzerine bir bardak su döküp, kapagini kapatip 5-10 dakika kaynatip atesden aliyoruz
- kiyma harcini patlicanlarin üzerine yayiyoruz
- üzerine dilim dogranmis domatesleri diziyoruz
- 200 derecede 20 dakika pisiriyoruz
- pistikten sonra ince kiyilmis maydanozlari serpip servis ediyoruz
Afiyet olsun
sevim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder