9 Kasım 2007 Cuma

Bratapfel (Firinda Elma Kizartmasi)



Bu Elma tatlisi kis aylarinda cok güzel oluyor,
sicak servis edilir yaninda vanilya sosu da varsa tadina doyum olmas

Malzemeler:
  • 5 elma
  • yarim bardak ceviz (cekilmis)
  • yarim bardak kuru üzüm
  • 1 tatli kasigi tarcin
  • 4 kasik bal
  • tereyag

Yapilisi:

  1. elmalari yikiyip kuruluyoruz
  2. ortasini oyuyoruz
  3. ceviz, üzüm, tarcin ve bal ile bir karisim hazirliyoruz
  4. karisimi elmalara dolduruyoruz
  5. elmalarin üzerine bir tatli kasigi tereyagi koyuyoruz
  6. 180 derecede isitilmis firinda pisiriyoruz (elmalarin kabuklari hafifce patliyana kadar)
  7. tatli tabagina vanilya sosu yayip sicak elmalari üzerine otutduruyoruz
  8. sicak sicak servis ediyoruz

Afiyet olsun

sevimin sayfasi

4 yorum:

meleginmarifetleri dedi ki...

selam harika bir tatlı olmuş bence ellerine sağlık hoşçakal

Kevser dedi ki...

Merhaba canim, bir yerlerden dogru tiklaya tiklaya senin güzel sayfanla tanistim ve cok begendim. Ayni yasta olmamizda dikkatimi cekti ve arkadaslik edebiliriz insallah diyorum. Bana da beklerim, güzel tarif ve hikayelerle bulusmak üzere.

Sana ve ailene güzel bir hafta sonu tatili diliyorum..

Selam ve sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Cok lezzetli gözüküyor bende yapacagimellerine saglik ablacigim...

sevimin sayfasi dedi ki...

merhaba,
yorumlar icin tesekkürler...

Merhaba kevser cok memnun oldum,
artik hep beklerim...


sevgilerle: SEVIM

Related Posts with Thumbnails