13 Kasım 2007 Salı

Tavuk Tava - Pilavli



Malzemeler:
  • 400gr tavuk gögüsü
  • 1 kuru sogan
  • 2 dis sarimsak
  • 1 bardak mantar
  • 1 havuc
  • 1 pirasa (kücük)
  • 4-5 kuru domates (taze de olur)
  • sivi yag
  • 1 su bardagi pirinc
  • tuz
  • kara biber
  • curry

Yapilisi:

  1. küp küp dogranmis etleri sivi yagda kavuruyoruz (rengi dönene kadar)
  2. kücük dogranmis sogan ve sarimsagi da ekliyip devam kavuruyoruz
  3. rendelenmis havucu, ince kiyilmis pirasayi, küp küp dogranmis domatesleri ve halka halka dogranmis mantarlari da ekliyip devam kavuruyoruz (suyunu tamamen cekene kadar)
  4. önceden hasladigimiz pirincleri de ilave edip karistiriyoruz
  5. tuzunu, biberini ve curryi de ayarliyip cok kisik atesde 5-10 dakika birakiyoruz

Afiyet olsun


sevimin sayfasi

3 yorum:

Adsız dedi ki...

günadin canim ,benim kizimda tavuk hastasi hergün yapsam hayir demez. senin tarifte tam kizima göre cok da güzel görünüyor eline saglik zaten herseyi cok güzel yapiyorsun ,sevgiler

sevimin sayfasi dedi ki...

ay tesekkür ederim, coktandir böyle güzel iltifat almamisdim
baya iyi geldi simdi tesekkürler,
öpüldünüz...
sevim

Adsız dedi ki...

Ellerine saglik..

Related Posts with Thumbnails