Kaysi tatlisini cok severim ve bizlerde kaysi cok tüketilir
malum herkesin bahcesinde en az 2 kaysi agaci var
sagolsunlar erzincanda olmasam bile hep kayinvaldem veya annem
getirirler türkiyeye gitdikce
hata bu tatlinin bir ismide var
ama ben yanlis bir sey yazmiyim
bilen varsa buyursun
Malzemeler:
tam ölcü veremiyecegim hepsi göz karari
- kuru kaysi (tabi erzincan kaysisi olursa daha iyi olur)
- arzuya göre seker (ben seker kulanmiyorum)
- tereyag
- cekilmis ceviz
Yapilisi:
- kaysilari yikayip tencereye koyuyoruz
- sekeri üzerine ekliyoruz
- üzerini gecmiyecek kadar su ilave edip kaynatiyoruz
- suyunu cektikten sonra servis tabagina aliyoruz
- kizgin tereyagini üzerine gezdiriyoruz
- cevizleri üzerine serpistirip
- afiyetle yiyiyoruz
Afiyet olsun
10 yorum:
slm:)
hiç yapmadım tadmadımda kayısı tatlısı muhteşem görünüyor eminim çok lezzetlidir ellerine sağlık canım sevgiler
Ne güzel görünüyor,enteresan bir tarif hemde cok pratik.Ellerine saglik canim.
cok guzel olmus ellerine saglik
him harika
elllerine saglik
www.aynurdantarifler.blogspot.com
Bizde Kasefe diyorlar. Bende Erzincanliyim. Bende bug�n yapacam canim cekti
bye bye
sevimcim ne kadar güzel hemde faydalı bir meyveden ellerine sağlık canım erzncan kayısısını ilk defa duydum hep malatya vardır ya hoşçakal öptüm
ellerine sağlık çocuğumu emzirirken böyle şeyler çok yapardım ama şimdi yapmıyorum
Ellerine Saglik cok Güzel bir Tatli bende Erzincanliyim.. Bizde Yapiyoruz... Cok Saglikli ve nefis... Sevgiler Beyaz Melek...
canım ben Malatya'lıyım bu tatlı bizim yöre tatlımızdır.adınada kabuk kavurması denir:)erzıncanda ne denır bılmıyorum.izlememdesin bende beklerım sevgiler
Yorum Gönder