Malzemeler:
- 2 bardak ilik su
- yarim bardak siviyag
- 1 yemek kasigi tuz
- 1 cay kasigi seker
- 1 yas maya
- un
üzerine yumurta, susam, cörekotu
Yapilisi:
- Hamuru yogurup mayalamaya birakiyoruz (ele yapismayan yumusak bir hamur olacak)
- mayalandiktan sonra tekrar yogurup yarim saat daha dinlendiriyoruz
- hamuru firin tepsisine alip elerimizlen aciyoruz
- üzerine yumurtayi sürüp susami, cörekotunu serpiyoruz
- önceden isitilmis firinda 200 derecede üzeri kizarana kadar pisiriyoruz
SEHRIYE CORBASI
Malzemeler:
- 1 corba kasigi domates salcasi
- yarim cay bardagi siviyag
- 1 kase kadar tel sehriye
- 5 su bardagi su (evde varsa et veya tavuk suyu koyabilirsiniz) ben 1 adet et bulyon kullandim
- 1 corba kasigi kuru nane, maydanoz
- tuz ve karabiber
Yapilisi:
- Tencerede domates salcasini yagla birlikte kavuruyoruz
- üzerine suyu ilave ediyoruz
- sonra sehriyesini ekliyoruz
- et veya tavuk suyu kullanmadiksa icine 1 adet et bulyon atiyoruz
- tuz ve karabiberini ayarliyoruz
- nanesini ve maydanozunu ilave edip sehriyeler pisince altini kapatiyoruz
Afiyet olsun
sevimin sayfasi
4 yorum:
pidenin ucundan koparip corbaya banacaksin simdi, mmmmh nefis
ellerine saglik
ayten
canim son iftar icin ikisinidende aldim ellerine saglik
sevgiler hayirli bayramlar sevimcim
Nefis görünüyorlar, ellerine saglik canim. Hayirli bayramlar diliyorum.
hayırlı bayramlar dilerim.
Yorum Gönder