Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardagi seker
- 1 su bardagi siviyag
- 1 su bardagi yogurt
- 1 kabartma tozu
- 400 gr irmik (2 su bardagi)
- limon veya portakal kabugu rendesi
- 3,5 su bardaki su
- 3 su bardagi seker
Yapilisi:
- yumurta ve sekeri cirpiyoruz (yaklasik 1 dakika kadar)
- diger malzemeleride sirayla ilave edip cirpiyoruz
- hamuru önceden yagladigimiz tepsiye döküyoruz
- önceden isitilmis firinda, 175 derecede üzeri kizarana kadar pisiriyoruz
- firindan cikartigimiz tatli iliyinca üzerine soguk sebeti döküyoruz
Sevim
14 yorum:
Çok da güzel kabarmış,mis mis,ellerine sağlık,afiyet,bal,şeker olsun :) sevgiler..
Ne güzel kabarmis bu revani böyle..Sevimcim ellerine saglik
limon kokusunu aldim sanki ellerine saglik
canımm ellerine sağlıkk çookk güzel görünüyor bende yaptım ramazanda :))
kış geliyor bünyeler kaldırır artık şerbetli tatlıları:)
500 gr irmik kaç bardak oluyor?
İşte evde yapılan tatlıların kraliçesi,bayılırım ama yiyemiyorum,şeker bize gelmiyor artık,ellerine kollarına sağlık,yiyenlerde doymasın,öpüyorum.....
merhaba adsiz, ismini yazarsan cok memnun olurum...
tarifde 400gr yerine 500gr yazmisim, hemen düzeltim...
400gr 2 su bardagi ediyor
Revaniyi çok severim ellerine sağlık.Sevgiler...
Ellerine saglik canim hic bir zaman hayir diyemeyecegim bir lezlet .
un konulmuyormu hic?
Sevim hanim merhaba, tarifinizi denedim. Harika oldu. Biz iki kisi oldugumuzdan yarim olcu yaptim.Yinede harika oldu. Hayir neye uzuluyorum,uzun zamandir o kadar revani tarifi denedim, olmuyor,olmuyor.Birde yorum yazanlar o kadar abartiyorki guya guzel oldugunu yazarak,insan acaba bende mi sorun var diye dusunuyor,yaptigi masrafa ayrica uzulerek. Demekki icten verilen bir tarifle ne guzel oluyormus:) Cok tesekkurler.Irlanda'dan Ilknur
un yazmiyor nekar ilave edilecek
merhaba, un'suz oldugu dogrumu? lütfen cevaplayin
merhaba gül,
evet un konulmiyor bu tarife...
sevgilerimle
Yorum Gönder