Malzemeler:
- 2 su bardagi irmik
- 125 gram tereyag veya margarin
- 2-3 yemek kasigi cam fistigi
- 1,5 su bardagi seker
- 2 su bardagi süt
- 1 su bardaki taze sıkılmıs portakal suyu
- 1 portakal kabugu rendesi
- Tencerede yagi eritip irmigi ve fistigi kavuruyoruz
- fistiklar renk alinca kaynattigimiz sekerli sütü icine döküp
- iyice karistirip tencerenin kapagini kapatiyoruz
- 1-2 dakika sonra portakal sucunu ekleyip iyice karistiriyoruz
- 15 dakika kadar demlendikten sonra, portakal kabugunu ilave edip iyice karistiriyoruz
- soguyunca servise hazir
Sevim
13 yorum:
Sevim ablacımm ellerine emeklerine sağlıkk nefis görünüyor helvan.
Allah kabul etsin..
Portakal da varken evde,denemek lazım bu güzelliği :)
Ellerine sağlık canım..
Sağlıklı,mutlu akşamlar diliyorum..
İşte en sevdiğim hele portakallıda ayrı güzel ellerine sağlık canım öpüyor mutlu hafta sonları diliyorum.
Canım irmik helvasının kokusuyla portakal buluşunca nefis olmuştur.
Ellerine sağlık.
Ellerine sağlık sevimciğim
Görüntü ta oralardan beni çağırıyor sanki:))
mutlu pazarlar
ARKADAŞIM NEFİS PORTAKAL KOKUSU SARDI SANKİ BİR AN.NEFİS OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK CANIM.
ellerine sağlık.çok güzel olmuş.
selam çok severim irmik helvasını,hiç portakallısını yemedim.eminim lezzeti yerindedir,denemek isterim en kısa zamanda.ellerine sağlık,sevgiler.
ellerinize saglik :)
Canim benim, kusura bakma, anca firsat bulabildim bilgisayarin basina oturmaya... Ellerine saglik... Bu arada Hollanda`ya gitmedik... Sevgilerimle,
Kokusu burnuma kadar geldi, ellerinize sağlık, sevgiler
Merhabalar canim, helva cok güzel olmus ellerine saglik,
sevgiler...
helva olsunda irmikli unlu farketmez benim icin,portakallisini hic denemedim tane tane cok güzel olmus ellerine saglik sevimcim
Yorum Gönder