Malzemeler:
- 8 tane elma (tatli elma)
- 1 seker
- 1 bardak su
- dövülmüs ceviz
- tarcin
- pötibör bisküvi
- yarim litre süt
- puding tozu veya hazir muhalebi tozu
- hindistan cevizi
- elmalari soyup ortasini oyup ikiye kesiyoruz
- yayvan bir tencereye veya tavaya cekirdek bosluklari alta gelecek sekilde diziyoruz
- üzerlerine birer yemek kasigi toz seker serpip, suyu ekleyip yaklasik 10 dakika pisiriyoruz (elmalar dagilmiyacak sekilde)
- ceviz ve tarcini karistip, pisen elmalarin cekirdek yuvalarina dolduruyoruz
- üzerine bir pötibör bisküvi kapatıp, bisküvi altta kalacak sekilde borcama diziyoruz
- paketin üzerindeki tarife göre muhalebiyi hazirliyoruz
- muhalebiyi elmalarin üzerlerini ve aralardaki bosluklarini kapatacak sekilde döküyoruz
- üzerine hindistan cevizi serpip buzdolabinda sogumaya birakiyoruz
SEVIM
12 yorum:
bayılıyorum bu tatlıya ve her yaptığımda olumlu yorumlar alıyorum...ferahlatıcı bir lezzet.....sizinde elinize sağlık...
Çok güzel görünüyor, zaten elmayı çok severim.
Ellerine sağlık canım.
Sevgielr;
Sevimcim bayagi pratik bir tatliymis...Kesinlikle deneyecegim.Sevgiler
Şahane görünüyor canım bende çok severek yaparım bu tarifi ellerine sağlık mutlu haftalar, sevgiler..
Sevim ablacim eline saglik... Bu tatli en sevdigim elmali tatlidir... Hmmm olsada yesek ;)
Tam yazlık bir tatlı olmuş :)
Ellerine sağlık Sevim'ciğim..
Sevgilerimle..
Nefis görünüyor Sevimcigim.Elmayi
maalesef cig olarak pek tüketmem,fakat tatlilarin icin de
her türlüsünü severim,Ellerine saglik
canim.Sevgiler..
bu da çok lezzetli görünüyor :)
Ellerine saglik sevimcigim... Özledim... Bir ara konusalim... Öpüyorum....
Nefis olmuş ellerine sağlık..
Sevimcim ellerine sağlık afiyet bal olsun
Sevimcim kandilin mübarek olsun sevgiler.
Yorum Gönder