10 Ağustos 2011 Çarşamba

Iftar Menüsü 2011 / 5



Havuc Corbasi

Malzemeler:
  • 3 büyük havuc
  • 1 kuru sogan
  • 2 corba kasigi un
  • 1 su bardagi krema veya süt
  • 1 tutam dereotu
  • tavuk suyu veya tavuk bulyon
  • siviyag
  • tuz
Yapilisi:
  1. sogan ve havuclari dograyip siviyagda rengi donene kadar kavuruyoruz
  2. üzerine yaklasik 3 su bardagi tavuk suyu ilave edip pisiriyoruz
  3. corbayi el blenderinden geciriyoruz
  4. unu ayri bir kabta biraz su ile eritip yavas yavas corbaya ilave ediyoruz (istedigimiz kivama gelene kadar)
  5. tuzunu ve biberini ayarlayip 2-3 dakika daha kaynatiyoruz
  6. ocaktan almaya yakin kremasini ve ince dogradigimiz dere otunu ilave ediyoruz





Yesil Salata



Pirzola, Mantar Kavurmasi ve
Patates Püre


Malzemeler:
  • yarim kilo patates
  • yarim bardak süt
  • 2 corba kasigi tereyagi
  • tuz
  • karabiber
Yapilisi:
  1. patatesleri soyup büyükce dograyip tencereye aliyoruz
  2. patateslerin üzeri kapliyacak kadar su ilave edip kaynatiyoruz
  3. Patatesler iyice haslandiktan sonra suyunu suzuyoruz
  4. Patates ezicisiyle eziyoruz
  5. üzerine tereyagini ve sütümüzü ilave edip karistiriyoruz (sütümüzu yavas yavas ilave ediyoruz istedigimiz kivama gelene kadar)
  6. tuzunu ve karabiberi ayarliyoruz
  7. sicak olarak servis ediyoruz



Keskül tarifi icin TIK

Afiyet olsun
Sevim

2 yorum:

Baharcicegi dedi ki...

Sen böyle nefis tarifleri koyacaksin ben sana iftara gelmiyecegim neee kadan uzak olursanda gelirim ::::saka canim
Ellerine saglik rabbim bu sofralardan olmayanlarada nasip etsin

sevimin sayfasi dedi ki...

canim benim gel, iftarimizi beraber acalim...

Related Posts with Thumbnails