Malzemeler:
- 500g Fiyonk Makarna
- 500g Mantar
- 2 kuru sogan
- 100g rendelenmis Kasar Peynir
- sivi yag
- 2 kasik yag
- 3 kasik un
- süt
- tuz
- kara biber
Yapilisi:
- haslanmis ve süsülmüs makarnayi derin bir tepsiye döküp
- peynirlen karistiriyoruz
- siviyagda soganlari kavurup, mantarlari ilave edip 4-5 dakika kavuruyoruz
- tuzunu biberini ekleyip makarnanin üzerine yayiyoruz
- Besamel sosumusu hazizliyoruz :
- yagi eritip eritmez unu ekleyip sararincaya kadar kavuruyoruz
- yavas yavas sütü ekleyip devam karistiriyoruz
- muhalebi kivamina gelene kadar
- tuzunu ekleyip 2 dakika daha kaynatiyoruz
- mantarlarin üzerine döküyoruz
- 180 derecede 30-40 dakika kadar pisiriyoruz
Afiyet olsun
sevimin sayfasi
1 yorum:
Hallo das sieht ja wieder lecker aus ,das muss ich auch mal machen.
Yorum Gönder