18 Eylül 2007 Salı

Firinda Mantarli Makarna



Malzemeler:
  • 500g Fiyonk Makarna
  • 500g Mantar
  • 2 kuru sogan
  • 100g rendelenmis Kasar Peynir
  • sivi yag
  • 2 kasik yag
  • 3 kasik un
  • süt
  • tuz
  • kara biber

Yapilisi:

  1. haslanmis ve süsülmüs makarnayi derin bir tepsiye döküp
  2. peynirlen karistiriyoruz
  3. siviyagda soganlari kavurup, mantarlari ilave edip 4-5 dakika kavuruyoruz
  4. tuzunu biberini ekleyip makarnanin üzerine yayiyoruz
  5. Besamel sosumusu hazizliyoruz :
  6. yagi eritip eritmez unu ekleyip sararincaya kadar kavuruyoruz
  7. yavas yavas sütü ekleyip devam karistiriyoruz
  8. muhalebi kivamina gelene kadar
  9. tuzunu ekleyip 2 dakika daha kaynatiyoruz
  10. mantarlarin üzerine döküyoruz
  11. 180 derecede 30-40 dakika kadar pisiriyoruz

Afiyet olsun








sevimin sayfasi

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Hallo das sieht ja wieder lecker aus ,das muss ich auch mal machen.

Related Posts with Thumbnails