Malzemeler:
- 1 kilo iskembe (temizlenmis)
- 3 kasik un
- 2 yumurta sarisi
- 4-5 dis sarimsak
- 1 limon suyu
- tuz kirmizi biber
- 2 kasik tereyag
Yapilisi:
- iskembeyi bir kac su yikiyoruz
- tencereye alip üzerine su ilave ediyoruz (üzerini 4-5 parmak gecsin)
- yumusayana kadar hasliyoruz
- haslanan iskembeleri sudan cikariyoruz
- kücük dogruyoruz
- unu, yumurta sarisini, limon suyunu 1 bardak su ilen cirpiyoruz topaksis hale gelene kadar
- kaynayan iskembe suyuna yavas yavas ekliyoruz
- dogranmis iskembeleri suya ekliyoruz
- dövülmüs sarimsaklari ekliyoruz
- tuzunu ayarliyoruz
- 5-10 dakika kaynatiyoruz
- tereyagi eritip kirmizi biberi kavuruyoruz
- iskembe corbanin üzerine gezdiriyoruz
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder