12 Ekim 2007 Cuma

Iskembe Corbasi



Malzemeler:
  • 1 kilo iskembe (temizlenmis)
  • 3 kasik un
  • 2 yumurta sarisi
  • 4-5 dis sarimsak
  • 1 limon suyu
  • tuz kirmizi biber
  • 2 kasik tereyag

Yapilisi:

  1. iskembeyi bir kac su yikiyoruz
  2. tencereye alip üzerine su ilave ediyoruz (üzerini 4-5 parmak gecsin)
  3. yumusayana kadar hasliyoruz
  4. haslanan iskembeleri sudan cikariyoruz
  5. kücük dogruyoruz
  6. unu, yumurta sarisini, limon suyunu 1 bardak su ilen cirpiyoruz topaksis hale gelene kadar
  7. kaynayan iskembe suyuna yavas yavas ekliyoruz
  8. dogranmis iskembeleri suya ekliyoruz
  9. dövülmüs sarimsaklari ekliyoruz
  10. tuzunu ayarliyoruz
  11. 5-10 dakika kaynatiyoruz
  12. tereyagi eritip kirmizi biberi kavuruyoruz
  13. iskembe corbanin üzerine gezdiriyoruz

Afiyet olsun

sevimin sayfasi

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails