9 Ekim 2007 Salı

Tavuklu Güvec



Malzemeler:
  • 1 patlican
  • 1 kabak
  • 1 patates
  • 1 kuru sogan
  • 7-8 dis sarimsak
  • 2 sivri biber
  • 2 domates
  • 8 adet tavuk budu
  • yarim demet dere otu
  • tuz
  • kara biber
  • sivi yag

Yapilisi:

  1. bütün sebzeleri yemeklik doruyoruz
  2. sivi yagda kücük dogranmis sogani ve sebzeleri hafifce kizartiyoruz
  3. tuzunu, biberini ve ince kiyilmis dere otunu ilave ediyoruz
  4. sebzelerin yarisini güvecin altina yayiyoruz
  5. temizleyip ve tuzladigimiz tavuklari güvecdeki sebzelerin üzerine yerlestiriyoruz
  6. sarimsaklari bütün olarak güvecin icerisine serpiyoruz
  7. geri kalan sebzeleri tavuklarin üzerine yayiyoruz
  8. en sona üzerine domates dilip
  9. kapagini kapatiyoruz
  10. 200 derecede 2 saat pisiriyoruz

pilav ile servis ediyoruz....

Afiyet olsun


sevimin sayfasi

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails