Malzemeler:
- 1 patlican
- 1 kabak
- 1 patates
- 1 kuru sogan
- 7-8 dis sarimsak
- 2 sivri biber
- 2 domates
- 8 adet tavuk budu
- yarim demet dere otu
- tuz
- kara biber
- sivi yag
Yapilisi:
- bütün sebzeleri yemeklik doruyoruz
- sivi yagda kücük dogranmis sogani ve sebzeleri hafifce kizartiyoruz
- tuzunu, biberini ve ince kiyilmis dere otunu ilave ediyoruz
- sebzelerin yarisini güvecin altina yayiyoruz
- temizleyip ve tuzladigimiz tavuklari güvecdeki sebzelerin üzerine yerlestiriyoruz
- sarimsaklari bütün olarak güvecin icerisine serpiyoruz
- geri kalan sebzeleri tavuklarin üzerine yayiyoruz
- en sona üzerine domates dilip
- kapagini kapatiyoruz
- 200 derecede 2 saat pisiriyoruz
pilav ile servis ediyoruz....
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder