5 Ekim 2007 Cuma

Zeytinyagli Yaprak Sarmasi





Malzemeler:


  • yarim kilo salamura asma yapragi
  • 2 bardak pirinc
  • 3-4 kuru sogan
  • 2 dis sarimsak
  • 1 yemek kasigi kekik
  • yarim yemek kasigi nane
  • tuz
  • kara biber
  • yarim bardak sivi yag
  • 1 yemek kasigi salca

Yapilisi:

  1. yapraklari yarim saat kaynarsuya yatiriyoruz
  2. tavaya sivi yagi koyup yemeklik dogranmis soganlari kavuruyoruz (rengi dönene kadar)
  3. salcayi, kücük dogranmis sarimsagi, kekigi, naneyi,tuzunu, biberini, pirinci sirasiyla ekliyip devam kavuruyoruz
  4. üzerini kapatacak kadar su koyuyoruz
  5. suyunu cekene kadar kisik ateste pisiriyoruz
  6. bir kenarda sogumaya birakiyoruz
  7. yapragin üzerine 1 kasik sarma ici koyup sariyoruz
  8. sarmalari tencereye yerlestirip
  9. üzerine bir tabak kapatip, yeterli miktarda kaynar su ilave edip pisiriyoruz
  10. pisen sarmalari soguduktan sonra bol limon ile servis ediyoruz

Afiyet olsun



sevimin sayfasi

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails