Malzemeler:
- yarim kilo salamura asma yapragi
- 2 bardak pirinc
- 3-4 kuru sogan
- 2 dis sarimsak
- 1 yemek kasigi kekik
- yarim yemek kasigi nane
- tuz
- kara biber
- yarim bardak sivi yag
- 1 yemek kasigi salca
Yapilisi:
- yapraklari yarim saat kaynarsuya yatiriyoruz
- tavaya sivi yagi koyup yemeklik dogranmis soganlari kavuruyoruz (rengi dönene kadar)
- salcayi, kücük dogranmis sarimsagi, kekigi, naneyi,tuzunu, biberini, pirinci sirasiyla ekliyip devam kavuruyoruz
- üzerini kapatacak kadar su koyuyoruz
- suyunu cekene kadar kisik ateste pisiriyoruz
- bir kenarda sogumaya birakiyoruz
- yapragin üzerine 1 kasik sarma ici koyup sariyoruz
- sarmalari tencereye yerlestirip
- üzerine bir tabak kapatip, yeterli miktarda kaynar su ilave edip pisiriyoruz
- pisen sarmalari soguduktan sonra bol limon ile servis ediyoruz
Afiyet olsun
sevimin sayfasi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder