Görüntüsü güzel, hafif ve lezzetli bir tatli. Denemek icin yaptim sonuc beni cok memnun etti.
Simdiye kadar hep jöleli tariflerden kaciyordum, jelatin kulanmak istemiyordum...
Gecen gezerken gözüme agartine takildi, jelatin özeliklerini tasiyan ama tamaman bitkisel bir ürün...ben memnun kaldim herkese kulanmayi tavsiye ederim
Malzemeler:
Muhallebi icin:
- 500 ml süt
- 5 yemek kasigi seker
- 3 yemek kasigi nisasta
Portakal Jöle icin:
- 400 ml portakal suyu (ben taze portakal kulandim)
- 2 yemek kasigi seker
- 1 paket agartine
Yapilisi:
Muhallebi
- süt, seker ve nisastayi tencereye alip karistiriyoruz
- kisik ateste koyu bir muhallebi kivamına gelene kadar pisiriyoruz
- kuplari yan tutup muhallebiyi kuplara paylastiriyoruz
- kuplari o sekil yerlestirip sogumaya birakiyoruz
Portakal Jöle:
- seker ve agartineyi karistirip 200 ml portakal suyuna ekliyip 2 dakika kaynatiyoruz
- geri kalan 200 ml portakal suyunu da ilave edip biraz sogutuyoruz
- iliyan jöleyi soguk muhallebili kuplara paylasitirip sogumaya birakiyoruz
Afiyet bal seker olsun
26 yorum:
Çok şık bir tatlı Sevim'ciğim, gelen mevsime göre tam. Ellerine sağlık.
Sevgilerimle.
Ellerine sağlık, çok şık görünüyor.. Ben de nasıl dikey durmuş acaba diye düşünüyordum, kaptım sırrını :) Teşekkürler..
Ellerine saglik sevimcigim.Görünümü pek hos olmus..Ben Agartineyi uzun zaman oldu kesfettim..Bitkisel olmasi kolay kullanimida buna etkin oldu..
SEVGILER
renk uyumuna bayıldım..tatlı dersen ondan nefis..çok albenili bir tatlı olmuş cnm.gözüm kalarak ayrılıyorum sayfandan:).ellerine sağlık.
çok hoş olmu ve lezzetli beliki.eline sağlık canım..
Sevim dün böyle bir tatliyi eya's cookies'de de görmüs ve canim cekmisti.Simdi sendede görüce bir de hastayim simdi iyice canimistedi.Yarin yapsam mi ne?
canım ellerine sağlık çok şık duruyor tam misafirlik.bende jöleden hep uzak dururum ama allahtan artık bitkisel jöleler çıktı.Bu agar agar uzun zamandır dikkatimi çekiyor.Biz laboratuvarda besi yerini dondurmak için bakteriyolojik olanını kullanıyoruz:))ama senin resimdeki kutuyu buralarda hiç rastlamadım.belki yakında burayada gelirde bende alırım.
coook güzel ellerine saglik....
Beyaz Melek
Sevim'cim ellerine saglik hayatim hem göze hem damaga derlerya bu muhallebide tam öyle olmus...
off süper görünüyor ellerine sağlık sevim.
sevgiler canım bay....
Sevimim, canim bir kac gün bakamadiydim ayol sen neler yapissin öyle oy oyyyy oyyyyyyyyyyyy. Hersey süper inan, ellerine emegine saglik canim benim.
Kocaman öpüyorummmmmmmm
Emos
çok harika görünüyor bu tatlı...sunumunsa ayrıca güzel, ellerine sağlık canım
sevgiler
Elinize sağlık..yine harika bir tarif..Hayırlı cumalar
sevimcim selam
yorumun ve destegin icin cok tesekkürler canim sükür hal oldu hersey yolunda canim tatlinin görüntüsü süper vallahi tadida öyledir eminim
ayrica o resimde cok isime yarayacak cok sagol ya öptüm hayirli cumalar sevgiler
SUNUM ÇOK HOŞ... ELLERİNE SAĞLIK...
SICACIK SEVGİLER...
sunum cok cok guzel
ellerine saglik canim
iyi haftasonlari dilerim...
www.yenitadlar.blogcu.com
canım ellerine sağlık....
görünüm olarak harika...tadınıda sen biliyorsun....güzel diyorsan güzeldir....sunum harika....
ellerine sağlık.....
Bende jelatin kullanmiyorum,daha dün arkadaslarla agar,dan konustuk arkadasin dedigine göre deniz yosunlarindan oluyormus bu agartin.
Artik icim rahat bir sekilde pastalarda tatlilarda kullanabilirim.
Sevimcim hem sütlü hemde hafif hemde kalorisi daha az diger tatlilara bakarak nefis olmus eline saglik canim
canim sevim cigim merhaba
uzunca bir ara vermek zorunda kaldim cok sükür kalktim ,muhallebin cok sik olmus eline saglik bende burda jöleden uzak duruyorum bu dogal olanini hic görmemistim iyi oldu sevgiler
ellerine saglik sevimcim pek güzel olmus, sunumu cok hos ...
agar agar `i bende kullaniyorum, ALLAH`a sükürki böyle birsey var :)
kocaman öpüldün canimmm...
Sevim'cim,
tatlilarin görüntüsüne bayildim ben ama kimbilir lezzetide nasil güzel olmustur, hele ki portakalliysa. Ellerine saglik diyorum güzel arkadasim.
Sana ve ailene güzel bir hafta sonu tatili diliyorum ve kocaman öpüyorum..
Merhabalar canim,
tatlin müthis güzel olmus, ellerine saglik, tadininda güzel olduguna eminim, besin degeri yerinde süt var, taze portakal suyu, ee daha ne olsun dimiii
sevgiler...
Sevim, agartineyi biliyordum ama hiç kullanmamıştım. Ben de aynını portakal peltesiyle yapıyorum nefis oluyor. ellerine sağlık canım.
ya bunu gordugum cok iyi oldu.bende bunu kullanayim bari artik.
o bardakda o sekilde durmasini nasil sagladin peki onu merak ediyorum?
ellerine saglik
selamlar
www.aynurdantarifler.blogspot.com
sevim hanım tarif çok güzel. size birşey soracağım. bu agar agarı arıyorum ama bir türlü bulamadım. eminönünde falan mutlaka vardır ama ben büyük marketlerde aradım metro ve migros un pasta bölümlereinde bulamadım siz nerelerden temin ediyorsunuz ve hangi reyonlarda bulunuyor. bilgi verebilirseniz memnun olurum. sevgiler.
ayy..bunuda denicem insallah..(ellerine saglik)ama anlamadigim sey bardagi nasil yan tutucaz,altina biseymi koyucazki:)))elimizle tutsak cok uzun sürer tabiki,cok kisi lazim bunu tutmak icin;))bu jöle hangi marketlerde satiliyo,mesela Lidl,Real,Aldi..varmidir acaba?
Yorum Gönder