Malzemeler:
- 500 gr kuzu kusbasi
- 1 adet sogan
- 1 sivribiber
- 1 kirmizi biber
- 300 gr yesil fasülye
- 2 patates
- 1 kabak
- 1 patlican
- 5 dis sarimsak
- 2 domates
- tuz
- karabiber
- pulbiber
- yarim demet dere otu
- siviyag
Yapilisi:
- Eti 1 cay bardagi suyla tencereye alip, orta ateste suyunu cekene kadar pisiriyoruz
- sebzeleri orta büyüklüklerde dogruyoruz (domates haric)
- sebzelerimizi sivi yagda 3-4 dakika soteliyoruz
- sebselerimizin tuzunu biberini ayarliyoruz, ince kiydigimiz dere otunu ekleyip karistiriyoruz
- domateslerin kabuklarini soyup dogruyoruz, orta ateste arada karistirarak pisiriyoruz
- güveclerin en altina etleri yerlestirip, sebzeleri güveclere paylastiriyoruz
- üzerlerine domatesleri paylastirip
- önceden 200 derecede isitilmis firinda 30-40 dakika pisiriyoruz
Afiyet olsun
8 yorum:
hem lezzetli hem sağlıklı daha ne olsunki ellerinize sağlık:))
ellerine sağlık canım çok can çektirici görünüyor..burada çok güzel şeyler varmış sık sık burdayım sevgilerimle:)
selam canım.güveç yemekleri çook lezzetli olur.harika görünüyor .eline saglık..sevgiler.
ellerine sağlık görüntü süpeer tadını düşünemiyorum bile sevgiler
Sevim'cigim guvec nefis gorunuyor canim guvecte yapilan yemeklerin lezzetine doyum olmuyor.
ellerine saglik canim.
Yeni Adresim''www.ozguluntarifleri.com''eski baglanti adresimi yenisiyle degistirirsen sevinirim:)Canim
Kucak Dolusu Sevgilerr.
Ellerinize sağlık nefis görünüyor...
sevimcim senin tarifler benim favorim yine döktürmüşsün yine bitirdin beni :))
ellerine saglık canım arkadaşım kocaman sevgiler
selam ben senay, gercekten super bir site, eger facebook veya twitter varsa eklemek isterim...
Yorum Gönder