5 Eylül 2009 Cumartesi

Hashasli Revani



Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardagi seker
  • 1 su bardagi süt
  • 1 su bardagi sivi yag
  • 1 su bardagi hashas tohumu
  • 1 su bardagi irmik
  • 1,5 su bardagi un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Serbeti İcin:

  • 1,5 su bardagi seker
  • 2 su bardagi su
  • 2-3 damla limon suyu

Üzeri İcin:

  • 1 krem santi
  • süt

Yapilisi:

  1. önce serbeti kaynatip ve sogumaya birakiyoruz
  2. derin bir kapta yumurta ve sekeri cirpiyoruz
  3. sonra diger malzemeleri de ekleyip karistiriyoruz
  4. yaglanmis tepsiye hamuru bosaltiyoruz (ben büyük borcam tepsi kullandim)
  5. önceden isitilmis firinda 170 derecede kizarana kadar pisirip, sogumaya birakiyoruz
  6. soguyan kekin üzerine soguk serbeti döküp ve iyice cekmesini bekliyoruz
  7. krem santiyi paketin üzerindeki tarife göre hazirliyoruz
  8. revaninin üzerini krem santiyle kaplayip üzerini arzuya göre süsliyoruz

Afiyet olsun



sevimin sayfasi

10 yorum:

Adsız dedi ki...

bu tadı biliyırum çok güzel oluyorr

ellerine sağlık
sevgiler

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Bende arkadaşımda yemiş çok beğenmiştim...Tarifi paylaşman çok iyi oldu...Ellerine sağlık harika olmuş arkadaşım...
Sevgiler...

MUTFAKISTAN dedi ki...

cok severim canim
harika gorunuyor afiyet olsun
sevgiler

TAZE NANE dedi ki...

Görüntünün güzelliğine bak.
Ben daha ne diyim.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

merhaba,
sitenizi cok begenmekteyim,hepside mükemmel,size bir sorum olucakti,bu hashasi yas olarakmi yoksa kuru olanlardanmi kullaniyorsunuz?bende su an yas hashas var olurmu acaba?ayrica ellerinize saglik görüntüsü harika olmus..
Sevgiler
Selin

sevimin sayfasi dedi ki...

merhaba selin hanim,
öncelikle blogumu begenmenize cok sevindim, tesekkür ederim
kuru hashas kulandim yas hashasla nasil olur denemedim...
sevgilerimle

Baharcicegi dedi ki...

revanida hic kullanmadim hashasi eminim nefis olmustur cünki görüntüsü enfes olmus
sevgiler

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Bu yaz memlekete gittiğimde bir günde yemiştim çok hafif ve lezzetli bir tatlı.Ellerine sağlık cnm.Sevgiler...

Burcu dedi ki...

Bende simdi yaptim, su anda firinda insallah güzel olur.

gulşen dedi ki...

Bu tarif tam tutu .Eşim bu tarifi bir yere yaz hep bunu yap dedi ilk defa.başka tarifleri kaç kez denedimse olmamıştı.şerbeti beş dakika kaynatınca hafif oluyor yoksa koyulasınca hemrevani sert hemde ağır şuruplu oluyor .deneyin artık size takılıyorum hep

Related Posts with Thumbnails