12 Ekim 2009 Pazartesi

Kräuterbutter-Bitkili Tereyagi



Sicak ekmege cok yakisiyor, yemeklerede kullana biliriz.
Tereyagini 1 hafta buzdolabinda beklete biliriz...
Kendi sevkinize göre farkli ot ve baharat kullana bilirsiniz...

Malzemeler:
  • 500 gr tereyagi
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet feslegen
  • sarimsak (arzuya göre)
  • 1 kirmizi sogan
  • yarim demet nane
  • tuz
  • karabiber

Yapilisi:

  1. Oda sicakliginda olan tereyagini catalla eziyoruz
  2. yesilikleri yikayip suyunu iyice aliyoruz
  3. incecik dogradigimiz yesilikleri, sarimsagi ve sogani ilave ediyoruz
  4. tuzu ve karabiberi ekleyip iyice karistiriyoruz
  5. karisimi bozdolabinda biraz bekletip sekilendiriyoruz

Afiyet olsun

sevimin sayfasi

4 yorum:

derya dedi ki...

Canım harika gözüküyor ellerine sağlık öpüyorum...

Baharcicegi dedi ki...

Alman arkadasimda kahvaltiya yapmisti ,cok lezzetliydi ellerine saglik canim

sarı mutfak-hande dedi ki...

değişik ve güzel bir fikir ellerine sağlık cnm

Ilker Erdem dedi ki...

Canim merhaba, herzaman hazir aldigimiz bu bitkili tereyagini bende senin tarifinle denemek istiyorum. Sevgiler

Related Posts with Thumbnails