MALZEMELER:
- 250 gr eriste (ben ev eristesi kullandim)
- 1 orta boy kuru sogan
- 1 orta boy kabak
- 1 demet dereotu
- 1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
Sos icin;
- 4 yumurta
- 1 kahve fincani siviyag
- 2 yemek kasigi un
- 1 cay kasigi kabartma tozu
- 3 cay kasigi tuz
- karabiber
- 2 su bardagi süt
YAPILISI:
- eristeyi tuzlu suda hafif diri kalacak sekilde haslayip, süzüyoruz
- kabak ve sogani rendeliyoruz, dereotunu ince kiyiyoruz
sos u hazirliyoruz: yumurtalari cirpip, icine siviyag, kabartma tozu, un ve tuz-karabiber eklenip cirpiyoruz- son olarak sütü ilave edip cirpiyoruz
- sos karisimina eriste, kabak, sogan ve dereotunu ilave edip karistiriyoruz
- rendelenmis kasarin yarisini soslu karisima ilave ediyoruz
- karisimi siviyag ile yaglanmis firin kabina döküyoruz
- üzerine kalan kasar peynirini serpip
- önceden isitilmis firinda 175 derecede üzeri kizarana kadar pisiriyoruz (yaklasik 45 dakika)
Zehranin sayfasinda bu nefis böregi görünce hemen listeme aldim, sevdigim üclüden olusan bu böregi herkese tavsiye ederim biz coook begendik
Sevim
7 yorum:
Off bu nasıl bir güzelliktir böyle..Görüntü şahane,içerisinde erişte olduğuna göre,tadı da muhteşemdir eminim.ellerine sağlık canım,afiyet olsun..hayırlı haftalar..
Harıka olmus cok degısık
Ellerıne saglık canım
Sevgıler
Ahhh Sevimcim ne driste ve degisik bir tarif...Eriste ve kabak birlasip börek olmus...Hmmm ILGINC!
Canım ellerine sağlık harika olmuş öpüyorum.
goruntusu gibi tadi da guzeldir eminim ellerine saglik
Canim arkadasim, senin de gecmis Kadir Gecen mübarek olsun.
Böregine bayildim, mutlak surette de deneyecegim.... Ellerine saglik,,,
Bu tarifi ilk sende goruyorum. Nefis bir seye benziyor. Ellerine saglik. sevgiler
Yorum Gönder