28 Kasım 2010 Pazar

Arnavut Baklavasi


Gelinimiz Elif`e ait bir tarif, bayramda yaptim yayinlama anca bugüne kismetmis,
hepimiz cok begendik...
bu tarifi mutlaka deneyin diyiyorum

ölcek olarak eksi krema kutusunu kullaniyoruz kirmizi olarak isaretledim

Malzemeler:

  • 1 paket baklava yufkasi
  • 4 yumurta
  • 1 kutu eksi krema (200ml) (Schmand)
  • 2 bardak seker
  • 2 bardak siviyag
  • 1,5 bardak irmik
  • 1 kabartmatozu
  • 400 gr cekilmis findik
serbeti icin:
  • 3 su bardak seker
  • 3 su bardagi su
Yapilisi:
  1. seker ve suyu kaynatip limon suyunu katiyoruz, bir süre daha kaynatip kenara aliyoruz
  2. bu arada, yumurta, seker, siviyag, eksi krema, irmik ve kabartma tozunu derin bir kaba alip cirpiyoruz
  3. 2 baklava yufkasini masaya acip
  4. üzerine hazirladigimiz karisimdan bir kepce döküp, yayiyoruz
  5. üzerine cekilmis findik serpiyoruz
  6. fazla SIKMADAN rulo seklinde sariyoruz
  7. uzunlamasina firin tepsisine yerlestiriyoruz
  8. baklava yufkalari bitene kadar bu islemi tekrarliyoruz (firin tepsisi tam yetiyor)
  9. keskin bir bicakla uzun seritleri istedigimiz büyüklükte kesiyoruz
  10. üzerine siviyag gezdiriyoruz
  11. önce firini 250 dereceye isitiyoruz baklavayi firina sürünce 180 dereceye kisip üzeri kizarana kadar pisiriyoruz
  12. baklava bir yarim saat dinlendikten sonra üzerine ilik sebeti döküyoruz
Afiyet bal seker olsun

Sevim

13 yorum:

ZELİHA-UMUTSEPETİ dedi ki...

Ellerine sağlık canım..
Çok nefis gözüküyor, afiyet olsun..

lezzetadası dedi ki...

ellerinize sağlık görüntü süper görünüyor eminim tadıda o kadar güzeldir. sevgiler...

mutfaktaki rüya - Arzu- dedi ki...

Süpermiş ellerinize sağlık.

SERAP dedi ki...

Ilginc ve güzel tarif...Muhakkak deneyecegim....
Ama Türkiyede yasayanlar eksi krema yerine ne kullanirlar onuda arastirmak lazim.

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

ellerine sağlık canımm tarif pek değişik pek güzell bayram daha bir güzel geçmiştir bu tatlı ile:)

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok güzel ve leziz bir görüntüsü var.Bende deneyeceğim.

Saygılar.

Emel Kurt dedi ki...

selam gerçekden çok lezzetli görünüyor pişirenin ellerine sağlık tadanlara afiyet olsun. denemek isterim sevgiler.

derya dedi ki...

Canım mutlu haftalar muhteşem bir
baklava olmuş ellerine sağlık sevgi
ler...

emelce yemek dedi ki...

degisik bir tarif ,muhallebilisni yemistim ama böyle irmikli yumurtali falan ,deneyecegim mutlaka.

ZELİHA-UMUTSEPETİ dedi ki...

Sevimciğim,arkadaşını dinlememen gerekir bence..
Ben de öyle okumuş etmiş bir insan değilim ki..
İnsan yazdıkça yazıyor..
Ve okudukça..
Ve rahatlatıyo insanı..
Bence sen de çok güzel yazarsın..
Çok tatlı,ılımlı bir üslubun var,gördüğüm kadarıyla..
Kendi kendine küçük yazılar yazabilirsin,inan bir süre sonra zevk alacaksın..
Yanlış anlama,ben çok iyi olduğumdan değil,nacizane tavsiye sedece..
Dünyanın gelmiş geçmiş en ünlü hatibi,kekeme bir insan biliyosun dur..
Ama öyle azmetmiş ki,hikayesi bile var..
Sevdiği kıza sevdiğini söylemiş kekeleyerek :) Kız da aşağılamış onu,önce konuşmayı öğren diye..
O da,gece gündüz çalışmış,ağzında çakıl taşlarıyla..
İlk kürsüye çıktığı zaman yine gülmüş insanlar ama pes etmemiş..
Sen de dinleme kimseyi,yaz arkadaşım :)
sevgilerimle..

sarımutfak-hande dedi ki...

çok ilginç hiç duymamıştım
harika görünüyor ellerine sağlık canım

Adsız dedi ki...

merhaba, schmand yerine frischkäse kullanabilirmiyim?

Aysun dedi ki...

Merhabalar, eksi krema acaba 'sour cream'mi oluyor. Ben Amerika'da yasiyorum, burada sour cream var...

Sevgiler.

Related Posts with Thumbnails