26 Nisan 2011 Salı

Mandalinali Irmik Tatlisi




Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 8 yemek kasigi seker
  • 2 yemek kasigi nisasta
  • 7 yemek kasigi irmik
  • 1 vanilin seker
  • 1 yemek kasigi tereyag
  • 2 konserve mandalina

Yapilisi:

  1. tereyagi ve mandalina haric tüm malzemeleri tencereye koyuyoruz
  2. kisik atesde cirparak kaynatiyoruz
  3. tereyagi ilave edip muhallebi kivamina gelene kadar kaynatiyoruz
  4. tencereyi kenara alip 1-2 dakika tatliyi dinlendiriyoruz
  5. süzülmüs mandalinalari ilave edip karistiriyoruz
  6. borcami soguk su ile durulayip tatliyi borcama döküyoruz
  7. soguduktan sonra 3-4 saat buzdolabina dinlendiriyoruz
Sevim

8 yorum:

olsada yesek suzan dedi ki...

mandalinalı değişik fikir olmuş ellerinize sağlık sevgiler....

umutluhayat dedi ki...

çok hafif bir lezzet.ellerinize sağlık.sevgiler.

xcelis dedi ki...

nefis görünüyor mandalina irmiğe çok yakışmış ellerinize sağlık

derya dedi ki...

Canımmmmm ellerine sağlık enfes ol
muş öpüyorum.

tatlilar gülcandan dedi ki...

Ellerine saglik canim .Hayirli aksamlar öptüm.

emel dedi ki...

sevim hanim sayfanizi takip ediyorum cok begeniyorum, kevserin arkadasiyim...irmikli tatlinizi denedim coook güzel oldu...ellerize saglik, tesekkür ederiz, güzel tariflerinizin devamini merakla bekliyorum..sevgiyle kalin..

Aycan dedi ki...

Ellerineze sağlık.Çok nefis görünüyor.

Sevgiler;

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ablacımm ellerine sağlık olsun:)
mandalina konservesi nasıl oluyor çok merak ettim:)
hiç görmedim buralarda:)
mutlu pazarlar dilerim:)

Related Posts with Thumbnails