Malzemeler:
- 1 litre süt
- 8 yemek kasigi seker
- 2 yemek kasigi nisasta
- 7 yemek kasigi irmik
- 1 vanilin seker
- 1 yemek kasigi tereyag
- 2 konserve mandalina
Yapilisi:
- tereyagi ve mandalina haric tüm malzemeleri tencereye koyuyoruz
- kisik atesde cirparak kaynatiyoruz
- tereyagi ilave edip muhallebi kivamina gelene kadar kaynatiyoruz
- tencereyi kenara alip 1-2 dakika tatliyi dinlendiriyoruz
- süzülmüs mandalinalari ilave edip karistiriyoruz
- borcami soguk su ile durulayip tatliyi borcama döküyoruz
- soguduktan sonra 3-4 saat buzdolabina dinlendiriyoruz
8 yorum:
mandalinalı değişik fikir olmuş ellerinize sağlık sevgiler....
çok hafif bir lezzet.ellerinize sağlık.sevgiler.
nefis görünüyor mandalina irmiğe çok yakışmış ellerinize sağlık
Canımmmmm ellerine sağlık enfes ol
muş öpüyorum.
Ellerine saglik canim .Hayirli aksamlar öptüm.
sevim hanim sayfanizi takip ediyorum cok begeniyorum, kevserin arkadasiyim...irmikli tatlinizi denedim coook güzel oldu...ellerize saglik, tesekkür ederiz, güzel tariflerinizin devamini merakla bekliyorum..sevgiyle kalin..
Ellerineze sağlık.Çok nefis görünüyor.
Sevgiler;
ablacımm ellerine sağlık olsun:)
mandalina konservesi nasıl oluyor çok merak ettim:)
hiç görmedim buralarda:)
mutlu pazarlar dilerim:)
Yorum Gönder