Malzemeler:
- 500g Taze Kadayif
- 3 Yemek Kasigi Tereyag
- 250g tuzsuz Peynir (Mozarela)
- 1 Litre Su
- 800g Seker
- 1 tatli Kasigi Limon suyu
Yapilisi:
- Seker ve su karistirarak 5 dakika kaynatilir
- Limon suyunu ekleyip 2 dakika kaynatdiktan sonra ocaktan alinir.
- Kadayifi tel tel ayikliyoruz
- üzerine eritilmis Tereyagini doküp elerimisle ovaliyoruz
- Kadayifin yarisini tepsiye yayip iyicene bastiriyoruz
- Peynirleri üzerine diziyoruz
- kalan Kadayifi peynirlerin üzerini örtecek sekilde yerlestirip
- tekrar bastiriyoruz
- 200 derecede üzeri kizarincaya kadar pisirilir
- firindan cikarip soguk surubu üzerine döküp
- sicak sicak servis ediyoruz
Afiyet olsun
sevimin sayfasi
4 yorum:
Selam tatlinizda cok güzel gözüküyor Selam Ayse
Selamlar efendim bu yemek ve tatlilarda eksik malzeme kullanmissiniz mesela Davul tozu veya Minare gölgesi vede Kazankarasi bulunmuyor,Tavsiyemdir.
Daaaamat.
Daaaaamat,
biliyorsun senin yemeklerini özel yapiyorum
SLM KAYNANAN
Merhaba tatlinis cok güzel gözüküyor bu aksam misafirim var yapacagim
Yorum Gönder