16 Eylül 2007 Pazar

Künefe





Malzemeler:


  • 500g Taze Kadayif

  • 3 Yemek Kasigi Tereyag

  • 250g tuzsuz Peynir (Mozarela)

  • 1 Litre Su

  • 800g Seker
  • 1 tatli Kasigi Limon suyu

Yapilisi:



  1. Seker ve su karistirarak 5 dakika kaynatilir

  2. Limon suyunu ekleyip 2 dakika kaynatdiktan sonra ocaktan alinir.
  3. Kadayifi tel tel ayikliyoruz
  4. üzerine eritilmis Tereyagini doküp elerimisle ovaliyoruz
  5. Kadayifin yarisini tepsiye yayip iyicene bastiriyoruz
  6. Peynirleri üzerine diziyoruz
  7. kalan Kadayifi peynirlerin üzerini örtecek sekilde yerlestirip
  8. tekrar bastiriyoruz
  9. 200 derecede üzeri kizarincaya kadar pisirilir
  10. firindan cikarip soguk surubu üzerine döküp
  11. sicak sicak servis ediyoruz

Afiyet olsun


sevimin sayfasi

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Selam tatlinizda cok güzel gözüküyor Selam Ayse

Adsız dedi ki...

Selamlar efendim bu yemek ve tatlilarda eksik malzeme kullanmissiniz mesela Davul tozu veya Minare gölgesi vede Kazankarasi bulunmuyor,Tavsiyemdir.
Daaaamat.

sevimin sayfasi dedi ki...

Daaaaamat,
biliyorsun senin yemeklerini özel yapiyorum

SLM KAYNANAN

Adsız dedi ki...

Merhaba tatlinis cok güzel gözüküyor bu aksam misafirim var yapacagim

Related Posts with Thumbnails