Bunlarda benim Gül Tatlilarim.
Malzemeler:
- 1 su bardagi yogurt
- 1 su bardagi sivi yag
- 1 su bardagi irmik
- 250g tereyag
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- aldigi kadar un
- gida boyasi
Serbeti icin:
- 2 su bardagi seker
- 2 su bardagi su
- 4-5 damla limon suyu
Yapilisi:
- serbeti kaynatip sogumaya birakiyoruz
- gida boyasi,un haric bütün malzemeleri karistiriyoruz
- kulak memesi yumusakliginda bir hamur olana kadar un ekleyip iyicene yoguruyoruz
- istege göre gida boyalari eklenir
- hamuru cok ince aciyoruz(5mm kadar)
- cay bardagi yardimiyla yuvarlaklar kesiyoruz
- 4 parca üst üste koyarak
- bir ucundan baslayarak rulo yapalim
- ve tam ortasindan keselim
- yagli kagit serilmis firin tepsisine dizelim
- 175 derecede isitilmis firinda 20-25 dakika pisirelim
- firindan cikan tatlilarin üzerine soguk surubu dökelim
Not: surubun hepsini bir seferde dökmeyelim tatlilar surubu cekdikce surub ilave edelim
Afiyet bal seker olsun......
sevimin sayfasi
5 yorum:
dün bende gül tatlisi yaptim. Esim cok begendi cok güzel olmustu gem tadi hem görüntüsü tesekür ederim
elerine saglik canim,afiyet bal seker olsun begendiginize cok sevindim
merhaba bende mutfakta yetenekli ve el lezzeti olan biriyim yaptıklarım çevremdekiler çoook beğenirler gül tatlısını duymuştum ama bu kadar güzel olduğunu tahmin etmedim internetle bir yıldır tanışıyorum ve yararlanıyorum gül tatlısı tarifinizi hemen denedim ailem ve misafirlerim çook beğendiler bende en yakın zamanda blog hazırlamayı ve farklı tariflerimi paylaşmak istiyorum teşekkürler ellerine sağlık
merhaba sevim hanım, hamurunda yumurta ve seker yok, dogrumu? afyon kaymagı harika oldu hayır harika ötesi, üzerindeki kaymak gibiydi, tarif icin tesekkürler.
merhaba gül hanim,
evet hamurda seker yok, üzerine serbet döküyoruz
yumurta gelmiyor tarife...
kolay gelsin...
Yorum Gönder