Malzemeler:
- 1 litre süt
- 8 yemek kasigi seker
- 1 yemek kasigi nisasta
- 7 yemek kasigi irmik (düzeltme) (gestrichen)
- 1 vanilin seker
- 1 yemek kasigi tereyag
Yapilisi:
- tereyagi haric bütün malzemeleri tencereye koyuyoruz
- kisik atesde cirparak kaynatiyoruz
- tereyagi ilave edip muhallebi kivamina gelene kadar kaynatiyoruz
- borcami soguk su ilen duruluyoruz
- karisimi borcama döküyoruz
- soguduktan sonra 3-4 saat buzdolabina koyuyoruz
- dilimleyerek servis ediyoruz
Afiyet bal seker olsun...
2 yorum:
merhaba cok lezztli gözüküyor bayrama degisik bir tatli
cok güzel seyler yapiyorsun. Ellerine saglik bu tarifleri bizden paylastigin icin tesekür ederim...
Yorum Gönder