7 Ekim 2007 Pazar

Irmik Tatlisi



Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 8 yemek kasigi seker
  • 1 yemek kasigi nisasta
  • 7 yemek kasigi irmik (düzeltme) (gestrichen)
  • 1 vanilin seker
  • 1 yemek kasigi tereyag

Yapilisi:

  1. tereyagi haric bütün malzemeleri tencereye koyuyoruz
  2. kisik atesde cirparak kaynatiyoruz
  3. tereyagi ilave edip muhallebi kivamina gelene kadar kaynatiyoruz
  4. borcami soguk su ilen duruluyoruz
  5. karisimi borcama döküyoruz
  6. soguduktan sonra 3-4 saat buzdolabina koyuyoruz
  7. dilimleyerek servis ediyoruz

Afiyet bal seker olsun...


sevimin sayfasi

2 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba cok lezztli gözüküyor bayrama degisik bir tatli

Adsız dedi ki...

cok güzel seyler yapiyorsun. Ellerine saglik bu tarifleri bizden paylastigin icin tesekür ederim...

Related Posts with Thumbnails