Malzemeler:
- 200g kiyma
- 1 su bardagi pirinc
- 1 kuru sogan (orta boy)
- 2-3 dis sarimsak
- 1 kasik salca
- 1 cay bardagi sivi yag
- yarim demet maydanoz
- 1 tatli kasigi nane
- 1 tatli kasigi kekik
- 1 cay kasigi kara biber
- 1 cay kasigi pul biber
- tuz
- 10-15 kuru biber
Yapilisi:
- kaynar suda kuru biberleri yumsayana kadar hasliyoruz (15-20 dakika)
- sudan cikarip bir kenarda sogumaya birakiyoruz
- sogan, sarimsak ve maydanoz ince ince kiyiyoruz
- diger malzemelerlen beraber yogurup ic harini hazirliyoruz
- ic harcimizi biberlere dolduruyoruz (1-2 parmak pay birakalim)
- tencereye yerlestiriyoruz
- dolmalarin yarisini 1-2 parmak gececek kadar su ekliyoruz
- kaynara ciktiktan sonra altini kisip 30-40 dakika pisiriyoruz
Afiyet olsun
2 yorum:
Ben hic kuru biber dolmasi yapmadim... hep cok zor oldugunu düsünüyordum sayende ne kadar kolay yapildigini ögrendim tesekür ederim :)
önceden bende öyle saniyordum...
gercekten kolay ve tadi nefis
Yorum Gönder