13 Aralık 2007 Perşembe

Kagita Cipura



Ben baligi genelikle firinda yaparim
hem hafif hem pratik oluyor
hem balik kokusu evi sarmiyor

Bu tarifi her tür balik ile yapa biliriz

Malzemeler:

  • cipura
  • limon
  • kuru sogan
  • taze biberiye
  • tuz
  • kara biber

Yapilisi:

  1. baliklari temizliyip kuruluyoruz
  2. ic kisimina ve disina tuz ve biber serpiyoruz
  3. sogani ve limonu halka halka dogruyoruz
  4. icine sogan,limon ve taze biberiyeyi yerlestiriyoruz
  5. üzerine de ayni sekilde diziyoruz
  6. yagli firinkagitin üzerine yerlestiriyoruz
  7. kagitin önce üst sonra yan taraflarini katliyoruz

  8. firinda 200 derecede yaklasik 1 saat pisiriyoruz
  9. kagit icinde servis ediyoruz
  10. 1 balik= 1 paket

Afiyet olsun


sevimin sayfasi

6 yorum:

Ilker Erdem dedi ki...

Goruntu super ellerine saglik. Sevgiler.

meleginmarifetleri dedi ki...

vallahi resim gibi görünüyor balıkcık ellerine sağlık canım çok güzel afiyet olsun hoşçakal

daimamutfak dedi ki...

Sayfanızı çok beğendim.yorum bırakayım dedim..sevgiler..

Adsız dedi ki...

merhaba canim cuprayi bende bu sekilde yapiyorum cok hafif oluyor eline saglik görüntü zaten cok güzel olmus sevgiyle kal

ceyt dedi ki...

Sevimcim aşağıya da yazdım ama tekrar geçmiş olsun canım.inşallah Samed biraz daha iyidir.
balığı çok severim özelliklede alabalık ve çupra.tam da sevdiğim balıktan yapmışsın.ellerine sağlık canım.
öptüm sevgiler

Adsız dedi ki...

Balik cok severim hemde firinda.. beyaz Melek

Related Posts with Thumbnails